De lichtjes kunnen straks eindelijk weer branden in het Glazen Straatje.
Volledig scherm
PREMIUM
De lichtjes kunnen straks eindelijk weer branden in het Glazen Straatje. © Photo News

REPORTAGE. Eindelijk weer beweging in het Glazen Straatje: “Met mondmasker als het moet, al is dat niet zo goed voor de intimiteit”

GentDe ramen aan het Glazen Straatje worden opgepoetst, het beddengoed in de rendez-voushotels wordt strak getrokken. Vanaf 9 juni mogen ook de sekswerkers opnieuw aan het werk, voor het eerst mét toestemming van de regering. “Die erkenning, om dat plan van de minister eindelijk in de krant te zien staan, deed ongelooflijk veel deugd”, zegt Veronique (52), een vrouw met 20 jaar ervaring. “Corona was lastig, want lang niet iedereen kon terugvallen op de sociale zekerheid”, beaamt Laura (25). Sekswerkers herademen in Gent, een blik achter het glas.

  1. REPORTAGE: “Geen identiteitskaart, niet binnen”: schuiven voor een plekje aan de Blaarmeersen maar voorlopig rustig
    PREMIUM
    GENT

    REPORTAGE: “Geen identi­teits­kaart, niet binnen”: schuiven voor een plekje aan de Blaarmeer­sen maar voorlopig rustig

    De eerste zonnige, snikhete dag aan de Blaarmeersen, dat geeft het gevoel van festivalitis aan de Watersportbaan. Controles, bandjes, rijen en security, maar eens binnen was het honderd procent genieten. Er is een pak minder plaats voorzien voor niet-Oost-Vlamingen, en dat merk je. Maar rellen, die zijn er (nog) niet. “Ik heb mijn identiteitskaart niet mee, mag een briefje van de mutualiteit ook?”