De voorgevel van de voormalige redactie en drukkerij van het dagblad Vooruit straalt weer als nooit tevoren.
Volledig scherm
De voorgevel van de voormalige redactie en drukkerij van het dagblad Vooruit straalt weer als nooit tevoren. © Wannes Nimmegeers

Renovatie voorgevel doet licht opnieuw branden in voormalige drukkerij Vooruit

De Sint-Pietersnieuwstraat is opnieuw een baken rijker. In het pand van Drukkerij ‘Het Licht’ waar vroeger de burelen van de drukkerij van dagblad Vooruit gevestigd waren, brandt er opnieuw licht.

De iconische gevel met art-deco-elementen werd in 1930 ontworpen door Fernand en Maxime Brunfaut in opdracht van het socialistische dagblad Vooruit. Het gebouw is sinds 2014 in gebruik als het ‘Backstay Hostel’.

 1. Dagboek van zeven Oost-Vlaamse helden: “Mogen we niet meer lief zijn voor elkaar, mama? Alarmbellen gingen af, ik moet nu tijd maken voor mijn zoontje”
  PREMIUM
  OOST-VLAANDEREN

  Dagboek van zeven Oost-Vlaam­se helden: “Mogen we niet meer lief zijn voor elkaar, mama? Alarmbel­len gingen af, ik moet nu tijd maken voor mijn zoontje”

  Er lopen dezer dagen een pak helden rond. Mensen die ervoor zorgen dat we geholpen worden in nood, maar ook de helpende handen achter de schermen verdienen een pluim. Een gevuld winkelrek, een leerling die online hulp kan vragen aan zijn leerkracht, een oudere vrouw die dankzij Facebook toch nog boodschappen krijgt, ook dat is tijdens de coronacrisis een kleine heldendaad. Zeven Oost-Vlaamse helden houden deze week hun dagboek bij. “We bezoeken een kindje van 1 jaar met grote brandwonden op de romp, verbrand door hete thee. We werken verder, vermijden contact. Het is al routine aan het worden”, vertelt thuisverpleegkundige Diego Backaert (53). Lees hieronder hun relaas van woensdag. De andere afleveringen vind je in dit dossier
 1. Dagboek van zeven Oost-Vlaamse helden van hier: “Komt het wel goed, vragen patiënten vaak. Want wat moet je antwoorden?”
  PREMIUM
  OOST-VLAANDEREN

  Dagboek van zeven Oost-Vlaam­se helden van hier: “Komt het wel goed, vragen patiënten vaak. Want wat moet je antwoorden?”

  Er lopen dezer dagen een pak helden rond. Mensen die ervoor zorgen dat we geholpen worden in nood, maar ook de helpende handen achter de schermen verdienen een pluim. Een gevuld winkelrek, een leerling die online hulp kan vragen aan zijn leerkracht, een oudere vrouw die dankzij Facebook toch nog boodschappen krijgt, ook dat is tijdens de coronacrisis een kleine heldendaad. Zeven Oost-Vlaamse helden houden deze week hun dagboek bij. “Ik hoop dat het gevoel van solidariteit niet stopt na de crisis en dat we meer aandacht hebben voor de kwetsbaren in onze samenleving”, vertelt Veerle Nijs (42), vrijwillig coördinator van een online-hulpplatform. Lees hieronder hun relaas van maandag. De andere afleveringen vind je in dit dossier