Omwille van deze tekening werd Lectrr ervan beschuldigd een verdoken racist te zijn
Volledig scherm
Omwille van deze tekening werd Lectrr ervan beschuldigd een verdoken racist te zijn © VDS

Rel over affiche van Lectrr: “Een voormiddag lang bagger dat er niet genoeg gekleurde mensen op staan, daar heb ik geen tijd voor”

GentTrefpunt stelde ze met veel trots voor: de affiche voor dit jaar. Ze is getekend door cartoonist Lectrr, in zijn geheel eigen stijl. Een hele voormiddag lang kreeg Lectrr op Twitter bagger over zich heen van een anoniem account, omdat zijn affiche te weinig mensen van kleur zou bevatten. “Ik heb ze maar verwijderd, ik heb hier geen tijd voor.”

 1. AA-Gent eert overleden Freddy Delcourt: “Een echte gentleman-teammanager, het type mens waarvan elke club droomt”
  PREMIUM
  Gent

  AA-Gent eert overleden Freddy Delcourt: “Een echte gentleman-teammana­ger, het type mens waarvan elke club droomt”

  Naar aanleiding van het overlijden van de voormalige teammanager van AA-Gent, houdt de club voor de wedstrijd tegen Westerlo, één minuut lang applaus. De spelers dragen tijdens de wedstrijd ook rouwbanden. Wij vroegen aan enkele ex-collega’s en oud-spelers wat Freddy voor hen heeft betekent. “Hij was een strenge trainer die ons hard deed werken en veel deed lopen, maar hij bleef heel menselijk.”
 2. Inge Mertens laat bekende zaak over: Mertens Mercerie wordt Toverstof, Mertens naaimachines blijft
  PREMIUM
  Gent / Melle

  Inge Mertens laat bekende zaak over: Mertens Mercerie wordt Toverstof, Mertens naaimachi­nes blijft

  Inge Mertens van Mertens Mercerie laat haar bekende zaak over. Nergens anders dan bij haar vind je àlles van naaigerief, van knopen tot kanten lintjes, van elastiekjes tot breinaalden. Het assortiment blijft, maar de winkel gaat Toverstof heten. “Mijn ouders zijn met deze zaak gestart in 1972, zij zijn blij dat ze blijft bestaan.” Inge’s broer Dirk heeft Mertens Service Center en handelt in naaimachines, die zaak blijft gewoon wat ze is.