Een te vaak voorkomend probleem in de Nederkouter. De Reizigersbond wil dat de parkeerplaatsen verdwijnen
Volledig scherm
Een te vaak voorkomend probleem in de Nederkouter. De Reizigersbond wil dat de parkeerplaatsen verdwijnen © RV

Reizigersbond wil dat stad ingrijpt in de Nederkouter: “Foutgeparkeerde wagens blokkeren te vaak de tram”

De reizigersbond is het beu. Vorige woensdagavond blokkeerde een slordig geparkeerde auto weer eens het tramverkeer in de Nederkouter. “Er was hinder van 19.30 tot na 21 uur”, klinkt het bij de Reizigersbond. “Wij vragen dat de stad noodmaatregelen neemt, in afwachting van de volledige heraanleg van de straat.”

 1. “Studenten zijn geen beesten, maar jongeren die een uitlaatklep zoeken”: spreekbuis van Overpoort Tim Joiris (47) over de eerste woelige week
  PREMIUM

  “Studenten zijn geen beesten, maar jongeren die een uitlaat­klep zoeken”: spreekbuis van Overpoort Tim Joiris (47) over de eerste woelige week

  Het academiejaar is begonnen, een massa studenten is opnieuw binnengewaaid in Gent. Dat resulteerde in stevig feestgedruis op maandagavond in de Overpoortstraat, die toen – half – terug open was, voor het eerst sinds midden maart. De stad greep in en stuurde een half leger agenten om de boel op dinsdag in toom te houden. De Overpoort werd een voorbeeldstraat, maar door het ‘manu militari ingrijpen’ totaal geen studentenstraat meer. “Ik had dit voorspeld. We moeten op zoek naar een gulden middenweg”, vindt Tim Joiris (47), spreekbuis van de Overpoortstraat.
 2. De coronacijfers in Gent van zondag 27 september

  De coronacij­fers in Gent van zondag 27 september

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Gent, op één dag 33 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 33. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 370. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Gent op 140 te liggen. Omdat Gent meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.