“Van de 134 huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren in Vlaanderen, mogen er volgend jaar nog slechts 42 overschieten”, Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA). “De grootste omwenteling ooit.”
Volledig scherm
PREMIUM
“Van de 134 huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren in Vlaanderen, mogen er volgend jaar nog slechts 42 overschieten”, Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA). “De grootste omwenteling ooit.” © Florian Van Eenoo/Photo News

REEKS. ‘De Gentse Wooncrisis’. Minister Matthias Diependaele (N-VA) kruist de degens met schepen Tine Heyse (Groen): “40 procent van de Gentenaars zal nooit een woning kunnen kopen”

GentWoninGent, Volkshaard of De Gentse Haard. Allemaal namen van sociale woonmaatschappijen die binnenkort uit het Gentse straatbeeld verdwijnen. De sector staat aan de vooravond van “de grootste herstructurering ooit”. Een ideaal moment om Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) en schepen Tine Heyse (Groen), beiden bevoegd voor Wonen, samen op de sofa te zetten. Een gesprek over torenhoge huizenprijzen, de christelijke zuil en het lot van 12.000 Gentse gezinnen.

  1. Mario wandelt de Dodentocht voor zijn dochtertje Elisa (8), die talloze epilepsie-aanvallen per dag heeft: “Zo veel mogelijk geld inzamelen voor haar school”
    GENT

    Mario wandelt de Dodentocht voor zijn dochtertje Elisa (8), die talloze epilepsie-aanvallen per dag heeft: “Zo veel mogelijk geld inzamelen voor haar school”

    Je moet er goed zot voor zijn of je hebt écht een missie voor ogen: Mario Vermeersch (50) trotseert op vrijdag de Dodentocht. Niet om iets aan zichzelf te bewijzen, maar om geld in te zamelen voor de school van dochtertje Elisa (8). Het meisje heeft tientallen epilepsie-aanvallen per dag, kon je al in onze krant lezen.