Dierenarts Ellie De Grauwe met slachtoffer Stumpertje.
Volledig scherm
PREMIUM
Dierenarts Ellie De Grauwe met slachtoffer Stumpertje. © Didier Verbaere

Reeds 2.100 euro ingezameld om 18 kogels operatief uit lijf van zwerfkat Stumpertje te halen

Gent/MaldegemDe inzamelactie voor de onfortuinlijke zwerfkat Stumpertje loopt als een trein: vandaag werd al 2.100 euro ingezameld. Het dier werd met 18 kogels en een gebroken bekken gevonden aan het Stationsplein van Maldegem en binnengebracht in het opvangcentrum van de Poezenboot in Gent. “Heel wat neuzen wijzen intussen in dezelfde richting van één dader in de buurt”, zegt dierenarts Ellie De Grauwe.

 1. Architectuurstudent Jente (19) kocht het ‘goedkoopste huis van Gent’: “Zo ruim, maar van de voorgeschiedenis wist ik niets af”
  PREMIUM
  Gent

  Architec­tuur­stu­dent Jente (19) kocht het ‘goedkoop­ste huis van Gent’: “Zo ruim, maar van de voorge­schie­de­nis wist ik niets af”

  Van de buitenkant ziet het eruit als een typische rijwoning, maar de Victor Frisstraat nummer 26 is zoveel meer dan dat. De ongewoon lage verkoopprijs van 45.000 euro leverde het pand de bijnaam ‘het goedkoopste huis van Gent’ op. Na een grondige renovatie werd Jente Boelaert, amper 19, de trotse bewoner van het befaamde huis. “Volgend jaar kan ook mijn broer hier intrekken, er is toch plaats genoeg.”
 2. Populaire hamburgers (waar ook Bazart frontman gek van was) komen terug: pop-up krijgt permanente vestiging in Hoogpoort
  Gent

  Populaire hamburgers (waar ook Bazart frontman gek van was) komen terug: pop-up krijgt permanente vestiging in Hoogpoort

  De fans – en het zijn er niet weinig – staan te trappelen: de hamburgers van Tush komen terug. De pop-up in de Dampoortstraat werd vanaf de eerste week een hit. Veel klanten waren dan ook triest dat het avontuur na enkele maanden voorbij was. Maar eind dit jaar kunnen ze weer smullen van de ‘dirty burgers’ want Tush krijgt een permanente vestiging in de Hoogpoort.
 3. Jongeman (20) die agenten kopstoot en trap in gezicht gaf in Overpoort moet zich binnenkort al verantwoorden voor rechter
  Gent

  Jongeman (20) die agenten kopstoot en trap in gezicht gaf in Overpoort moet zich binnenkort al verantwoor­den voor rechter

  Maandagavond werd in Overpoort het startschot gegeven voor het nieuwe academiejaar. De avond leek rustig te verlopen, tot een heethoofd daar toch verandering in bracht. Toen de agenten hem en een andere jongen uit elkaar haalde tijdens een ruzie, kon hij die tussenkomst maar matig appreciëren. Hij trakteerde de agenten op een kopstoot en een trap in het gezicht. Over drie weken moet hij zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank wegens onder andere het toedienen van opzettelijke slagen aan agenten.