Hoe verloopt het vormen van een rijstrook iets meer dan een jaar na de verplichting?
Volledig scherm
Hoe verloopt het vormen van een rijstrook iets meer dan een jaar na de verplichting? © Kristof Pieters

Reddingsstrook vormen is zelfs meer dan één jaar na verplichting nog geen vanzelfsprekendheid: “Het kan nochtans een kwestie van leven of dood zijn”

GentSinds 1 oktober 2020 is het vormen van een reddingsstrook verplicht op wegen met ten minste twee rijstroken vanaf het moment dat er filevorming optreedt. Intussen zijn we meer dan een jaar verder, maar bij de Gentse hulpdiensten klinkt het dat er nog veel werk aan de winkel is. 

  1. Bekende juwelier Foulon stopt door concurrentie van het internet: “Mensen kijken alleen nog maar naar de uurwerken in mijn etalage”
    Gent

    Bekende juwelier Foulon stopt door concurren­tie van het internet: “Mensen kijken alleen nog maar naar de uurwerken in mijn etalage”

    Einde van een tijdperk. De op één na langst aanwezige handelaar van de Langemunt geeft er de brui aan. In oktober trekt Johan Foulon de deur van zijn juwelierszaak definitief achter zich dicht. De moordende concurrentie van het internet ondergraaft zijn motivatie. “Mensen kopen een ketting online en komen hier vragen of het echt goud is.”