Een studentendoop in het Citadelpark. Op de erekoer en de speeltuin mogen geen studentenactiviteiten doorgaan, in de rest van het park wel
Volledig scherm
Een studentendoop in het Citadelpark. Op de erekoer en de speeltuin mogen geen studentenactiviteiten doorgaan, in de rest van het park wel © Frederik Vollaert

Rector van Antwerpen wil verbod op schachtenverkoop, UGent volgt niet: “Wij volgen het doopcharter, dat al vrij strikt is”

GentDe rector van de Universiteit Antwerpen wil de regels rond studentendopen verstrengen. Meer specifiek wil hij af van de schachtenverkoop. De Gentse universiteit volgt hem daarin niet. “De bakermat van het doopcharter ligt in onze stad, de regels zijn al vrij strikt", klinkt het hier.

 1. Jonge dief (18) lacht rechter in gezicht uit tijdens ondervraging: “Begrijpt u eigenlijk wel wat er boven uw hoofd hangt?”
  Gent

  Jonge dief (18) lacht rechter in gezicht uit tijdens ondervra­ging: “Begrijpt u eigenlijk wel wat er boven uw hoofd hangt?”

  Drie jongeren riskeren celstraffen tot 14 maanden na een hele reeks diefstallen in Gent. Het drietal beroofde mensen en brak in in verschillende woningen. Hun buit verstopten ze op een werf in Gentbrugge, waar ze op 28 augustus van dit jaar op heterdaad betrapt werden. In de rechtbank was de ernst van de feiten duidelijk nog niet doorgedrongen tot hen.
 2. UGent stuurt internationale studenten op hotel door kotentekort: “Hebben hen aangeraden om in Kortrijk te kijken”
  Gent

  UGent stuurt internatio­na­le studenten op hotel door kotente­kort: “Hebben hen aangeraden om in Kortrijk te kijken”

  De Universiteit Gent heeft 32 van haar internationale studenten op hotel gestuurd. Gewoonweg omdat de universiteit zelf niet voldoende kamers heeft voor die studenten. Studentenhuisvesting is al langer een probleem in Gent, en wordt alsmaar prangender. “Het is een tijdelijke oplossing, internationale studenten zijn hier gewoon te laat om nog te kunnen zoeken.”