Een studentendoop in het Citadelpark. Op de erekoer en de speeltuin mogen geen studentenactiviteiten doorgaan, in de rest van het park wel
Volledig scherm
Een studentendoop in het Citadelpark. Op de erekoer en de speeltuin mogen geen studentenactiviteiten doorgaan, in de rest van het park wel © Frederik Vollaert

Rector van Antwerpen wil verbod op schachtenverkoop, UGent volgt niet: “Wij volgen het doopcharter, dat al vrij strikt is”

GentDe rector van de Universiteit Antwerpen wil de regels rond studentendopen verstrengen. Meer specifiek wil hij af van de schachtenverkoop. De Gentse universiteit volgt hem daarin niet. “De bakermat van het doopcharter ligt in onze stad, de regels zijn al vrij strikt", klinkt het hier.

 1. Protest tegen lezing Filip Dewinter blijft broeien: manifestanten verzamelen bij rectoraat
  GENT

  Protest tegen lezing Filip Dewinter blijft broeien: manifestan­ten verzamelen bij rectoraat

  Op donderdagmiddag verzamelden zowat 150 manifestanten aan het rectoraat van de UGent. Onderzoekers en spelers uit het middenveld tekenen al enkele weken protest aan tegen de komst van Filip Dewinter (Vlaams Belang). Hij komt zijn boek ‘Omvolking’ voorstellen bij de studenten van conservatieve studentenvereniging KVHV. Rector Rik Van de Walle wil de lezing laten doorgaan, al is die intussen wel van locatie veranderd.
 2. Welkom in The Corner House, Vlaanderens laatste nachtrestaurant: “Hier moet je drie dingen goed kunnen: horen, zien én zwijgen”
  PREMIUM
  Gent

  Welkom in The Corner House, Vlaande­rens laatste nachtres­tau­rant: “Hier moet je drie dingen goed kunnen: horen, zien én zwijgen”

  In de jaren ’80 waren ze niet op één hand te tellen, maar intussen rest alleen nog The Corner House in Gent. Op wandelafstand van de Zuid vind je het laatste échte nachtrestaurant van Vlaanderen. Uitbater Omer Kirsan (60) werkt zeven dagen op zeven. Klanten komen van heinde en verre. Maar wat schuilt er achter zijn blauw verlichte gevel? “Of je nu belt om middernacht of om 4 uur ’s ochtends. Nooit krijg je hier te horen dat het niet past.”