Het UFO-gebouw, aan het rectoraat in Gent.
Volledig scherm
Het UFO-gebouw, aan het rectoraat in Gent. © Wannes Nimmegeers

Receptie voor het goede doel: Testevenement UGent zoekt vrijwilligers

GENTHeb je op dinsdagavond niets te doen, drink je graag een goed glas en doe je graag iets voor het goede doel? Ga dan testen wat de capaciteit van het UFO is in Covid-tijden. Voor het Gala van de Gouden CO2-meter zoekt de Dienst Studentenactiviteiten namelijk nog een pak vrijwilligers.

 1. ASSISEN. “Normaal vlucht ik naar boven na een ruzie. Deze keer stopte ik in de keuken en nam ik een mes”
  PREMIUM
  Gent

  ASSISEN. “Normaal vlucht ik naar boven na een ruzie. Deze keer stopte ik in de keuken en nam ik een mes”

  B&B-uitbaatster Christel Troffaes (60) nam op 20 januari 2019 een fors slagersmes uit de keukenlade en stak haar man Dirk Zegers twee keer in de borst. Nadien maakte ze hun dochter Silke wakker en zei ze: “Ik heb uw papa vermoord”. Een geplande actie of handelde ze in een opwelling? Troffaes liet meteen na de feiten optekenen dat haar man haar vaak kleineerde. Lees hier hoe de eerste dag van het proces verlopen is.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 1. Gents rapduo neemt clip op in Tsjernobyl: “We waren nog niet geboren toen de ramp plaatsvond”
  PREMIUM
  Gent

  Gents rapduo neemt clip op in Tsjernobyl: “We waren nog niet geboren toen de ramp plaatsvond”

  Gentser dan het verhaal van Alois & VLB kan moeilijk. De twee jeugdige rappers Alois Maddens (19) en Maarten Vanlerberghe (21), respectievelijk uit Oostakker en centrum-Gent, leerden elkaar kennen via het sociaal-artistieke project A School Called Tribe. Daar wijdde Fatih, bekend van het nummer 9000, hen in in de wereld van de Gentse rap. Een verhaal dat hen intussen tot in Tsjernobyl bracht.
 2. Van Steenbrugge dreigt met kortgeding tegen ziekenhuis als Gentse ‘euthanasie-arts’ niet terug aan het werk mag
  PREMIUM
  Gent

  Van Steenbrug­ge dreigt met kortgeding tegen ziekenhuis als Gentse ‘euthanasie-arts’ niet terug aan het werk mag

  Afgelopen weekend werd een Gentse arts van het Jan Palfijnziekenhuis gearresteerd nadat hij een onrechtmatige euthanasie bij een bejaarde patiënt zou hebben gepleegd. Maandag werd hij na verhoor vrijgelaten, maar het ziekenhuis heeft de arts voor onbepaalde tijd geschorst. Als het Jan Palfijnziekenhuis tegen vrijdagochtend 11 uur niet terugkomt op de schorsing, spant advocaat Walter Van Steenbrugge morgen een kortgeding aan. “Ik zou liefst hebben dat ze zelf inzien dat ze heel zwaar in de fout zijn gegaan", stelt hij.