Volledig scherm
PREMIUM
Fattoush Gent © Anthony Statius

RECENSIE. Fattoush verwent de smaakpapillen op Syrische wijze ***1/2

Noem eens een typisch Syrisch gerecht. Kent u er geen? Wij ook niet, tot we een tafeltje reserveerden in het Syrische restaurant Fattoush in de Brabantdam in Gent. Ondertussen kennen we het verschil tussen baba ganoush en batata harra. Alle gerechtjes hebben hetzelfde gemeen: ze smaken vertrouwd maar toch anders én ze zijn spotgoedkoop.

Volledig scherm
Kibbeh en hummus. © Anthony Statius
  1. Gentse handelaars laten zich inspireren door Van Eyck

    Gentse handelaars laten zich inspireren door Van Eyck

    Het Van Eyck-jaar wordt duidelijk veel meer dan enkel kunstwerken bekijken. Ook heel wat bekende Gentse voedingszaken laten zich door het Lam Gods inspireren. Van roomijs tot droge worst, alles krijgt een middeleeuwse toets. Zopas werd ook de brochure ‘Smakeleyck’ uitgebracht met moderne gerechten op basis van middeleeuwse ingrediënten. “We hopen dat die brochure de Gentse horecazaken zal aanzetten om hun eigen ding te doen met het Van Eyck-jaar”, aldus schepen van middenstand Sofie Bracke (Open VLD).