Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant OM. © VDS

RECENSIE. Eenvoudige, maar lekkere Aziatische gerechten bij OM in Gent

Sinds een maand heeft de Jan Breydelstraat er een nieuwe stek bij. Veel korter kon de naam niet: OM. Het gezellige restaurantje heeft alles, van ontbijt over lunch en diner tot cocktails. De insteek is Aziatisch.

OM is een gezellige plek in de winkelwandelstraat Jan Breydelstraat. Aan de straatkant vormen 2 tafeltjes het terras, aan de andere kant – aan het water – kan je ook buiten zitten. Het interieur van de zaak doet alvast niet Aziatisch aan. Geen draken, geen rood, met de opvallende bar in hout heeft het zelfs eerder iets Oostenrijks. Het ontbijt dat de zaak serveert, is nochtans gewoon Belgisch, met eieren, pannenkoeken of zelfs cornflakes. De cocktailbar is boven. Maar wij zijn hier voor een snelle lunch. Die is wel degelijk Aziatisch. En zoals dat dan blijkbaar hoort, staan er ook foto’s van de gerechten op de geplastificeerde kaart. De tafelgenote gaat voor ‘sizzler met kip en basmatirijst’, ik bestel ‘Chinese noodles met eend’. Terwijl we wachten, valt het op dat in de zaak niet echt muziek draait. Er staat wel een of ander Youtube-kanaal op, waardoor we ook de reclame meekrijgen. Gelukkig staat het stil en is het dus best grappig. De sizzler wordt – zoals het hoort – luid sissend aan tafel gebracht, voorafgegaan door de rijst en een kom met saus en warme groenten. Er ligt ook een – overbodig – slaatje met appelsien bij. De kip blijkt lekker en vooral niet uitgedroogd te zijn. Ook de rijst en de groenten vallen in de smaak, al valt de overdaad aan saus wel op. Aan mijn kant verschijnt een simpel bord, met de gevraagde noodles met eend, en groenten. Ook hier een obligaat maar overbodig stuk appelsien. Het gerecht is eenvoudig, maar lekker, zonder een uitschieter te zijn. We wagen ons nadien nog aan een ‘mango kulfi’. Dat blijkt een soort vers gemaakt ijs in blokjes gesneden, duidelijk met de smaak van verse mango. Voor wie op zoek is naar Aziatische gerechten zonder poespas, is OM een geschikt adresje.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Onderkant ‘Fly-over’ krijgt een opknapbeurt

    Onderkant ‘Fly-over’ krijgt een opknap­beurt

    De stad zou de B401 liefst zo snel mogelijk afgebroken zien maar het agentschap wegen en verkeer (AWV) voert vanaf volgende week nog eens een renovatie uit. In 2014 kreeg de ‘Fly-over’ nog een nieuwe toplaag. Nu wordt de onderkant bekeken. Een aannemer voert in twee zones betonherstellingen uit aan de pijlers en de onderzijde van de brug. Aansluitend brengt hij een beschermende verflaag aan. Deze werken starten op 26 augustus en duren tot begin 2020.