Rani T’Kindt in de Donkersteeg.
Volledig scherm
Rani T’Kindt in de Donkersteeg. © Jill Dhondt

Rani (43) wil Donkersteeg omvormen naar Lichtersteeg: “Een trekpleister voor inwoners en bezoekers”

GentDe Donkersteeg is op zich al een pittoresk straatje, maar volgens Rani T’Kindt (43) kan er veel meer uit gehaald worden. De Gentse woont in de straat en opent er binnenkort een nieuwe bar. Samen met andere handelaars uit de steeg, vormt ze de Donkersteeg vanaf volgende week om naar de Lichtersteeg. Een gezellig straatje vol twinkelende lampjes.

  1. Blaarmeersen beleeft rustige en zonnige woensdagnamiddag: “Voorlopig lijken de maatregelen hun vruchten af te werpen”
    Gent

    Blaarmeer­sen beleeft rustige en zonnige woensdagna­mid­dag: “Voorlopig lijken de maatrege­len hun vruchten af te werpen”

    Onder een stralende zon zochten 1.500 bezoekers woensdagnamiddag verkoeling en vertier aan de Blaarmeersen. De laatste tijd is de combinatie van het recreatiedomein en zomerse temperaturen haast een garantie op relletjes, maar omstreeks 17.15 uur waren er nog steeds zo goed als geen problemen gemeld. Opvallend is wel dat er een klein legertje security- en politiemensen klaarstaat om eventuele problemen snel de kop in te drukken.