Rani T’Kindt in de Donkersteeg.
Volledig scherm
Rani T’Kindt in de Donkersteeg. © Jill Dhondt

Rani (43) wil Donkersteeg omvormen naar Lichtersteeg: “Een trekpleister voor inwoners en bezoekers”

GentDe Donkersteeg is op zich al een pittoresk straatje, maar volgens Rani T’Kindt (43) kan er veel meer uit gehaald worden. De Gentse woont in de straat en opent er binnenkort een nieuwe bar. Samen met andere handelaars uit de steeg, vormt ze de Donkersteeg vanaf volgende week om naar de Lichtersteeg. Een gezellig straatje vol twinkelende lampjes.

 1. Fraudeerster tekent beroep aan tegen veroordeling voor manipulatie van informatica: “Op het moment van de feiten zat ze zwaar aan de grond en was ze zelfs dakloos”
  Gent

  Fraudeer­ster tekent beroep aan tegen veroorde­ling voor manipula­tie van informati­ca: “Op het moment van de feiten zat ze zwaar aan de grond en was ze zelfs dakloos”

  Een 27-jarige vrouw uit Gent stond dinsdagvoormiddag in het hof van beroep. Ze werd eerder veroordeeld door de correctionele rechtbank van Dendermonde voor manipulatie van informatica. Ze kreeg in eerste aanleg een jaar celstraf en een geldboete van 1.600 euro. Een te zware straf, volgens haar raadsman die beroep aantekende.
 2. Onduidelijkheid, frustratie en remmen voor vrachtwagens: eerste ‘vierkant groen’ op zwart kruispunt verloopt maar stroef
  Gent

  Onduide­lijk­heid, frustratie en remmen voor vrachtwa­gens: eerste ‘vierkant groen’ op zwart kruispunt verloopt maar stroef

  Na Antwerpen en Aartselaar, heeft ook Gent een ‘vierkant groen’, een kruispunt waar alle fietsers en voetgangers tegelijk groen krijgen. Sint-Amandsberg kreeg de primeur: het kruispunt van de Grondwetlaan met de Sint-Bernadettestraat was al langer een hel voor zwakke weggebruikers, maar de nieuwe regeling is niet veel beter. “Het is iets nieuws en dat is altijd wennen”, klinkt het.