Zaakvoerder Anton Claes voor West-Site.
Volledig scherm
Zaakvoerder Anton Claes voor West-Site. © Jill Dhondt

Ramp- en succesjaar ineen voor Gentse boardshop: “Snowboards blijven staan, overvraag naar surfboards, wakeboards, en skateboards”

GentHet is een ‘gespleten’ jaar geweest voor West-Site Boardshop in de Nederkouter. De skateboards, longboards, surfboards, wakeboards en rolschaatsen vliegen er sinds de eerste coronagolf de deur uit maar al het wintermateriaal is blijven staan. “Als het gaat om snowboards en skimateriaal werken we rond deze periode normaal tot middernacht. De Krokusvakantie is gewoonlijk een monsterperiode maar nu zitten we met overschotten, terwijl de vraag naar surfboards, wakeboards, en skateboards immens is.”

 1. Gentse piercers en tatoeëerders weer aan de slag, met wachtlijsten: “Als iemand zijn overleden hondje op zijn arm wil, dan doe ik dat, desnoods ’s nachts”
  PREMIUM
  Gent

  Gentse piercers en tatoeëer­ders weer aan de slag, met wachtlijs­ten: “Als iemand zijn overleden hondje op zijn arm wil, dan doe ik dat, desnoods ’s nachts”

  De niet-medische contactberoepen mogen heropenen, maar wie een piercing wil laten zetten bij Beautiful Freak in Gent, boekt best een eindje op voorhand. Dat veel mensen na de lockdown een stukje persoonlijke decoratie kunnen gebruiken, is duidelijk. Maar eigenaar Peggy Vanuxem (46) laat bewust een paar plekjes vrij in de agenda. “Voor de late beslissers, zodat die geen twee maanden moeten wachten.” Sommige tatoeëerders gaan nog verder.
 2. Seline laat bekend café De Walrus over aan drie werknemers: “Mijn concept was af, ik heb al genoeg risico’s genomen”
  PREMIUM
  Gent

  Seline laat bekend café De Walrus over aan drie werknemers: “Mijn concept was af, ik heb al genoeg risico’s genomen”

  De Walrus heeft vanaf april nieuwe eigenaars. Bezieler Seline De Cloet (36) laat haar café over aan drie vaste werknemers. Niet omdat de zaak niet goed draait maar omdat het tijd was voor een frisse wind. “Het is mooi geweest, de Walrus is voor mij af”, zegt ze. “Ik geloof er sterk in dat het concept verder kan groeien onder de nieuwe eigenaars.”
 3. Man (25) die studentes filmde in de douches van Home Vermeylen riskeert twee jaar cel met uitstel
  Gent

  Man (25) die studentes filmde in de douches van Home Vermeylen riskeert twee jaar cel met uitstel

  P.C. (25), een bewoner van de Gentse studentenhome Vermeylen die in de gemeenschappelijke doucheruimtes een studente filmde met zijn gsm, is maandagnamiddag in de correctionele rechtbank van Gent verschenen. De man moet er zich verantwoorden voor het maken van naaktbeelden van twaalf meisjes in een jaar tijd, en het bezit van kinderporno. Het Openbaar Ministerie vroeg twee jaar cel met uitstel.
 1. Politie op zoek naar man die twee studenten bedreigde met mes op trein: “Hij dwong mij hem oraal te bevredigen”
  PREMIUM
  Gent

  Politie op zoek naar man die twee studenten bedreigde met mes op trein: “Hij dwong mij hem oraal te bevredigen”

  Op dinsdag 1 december heeft een voorlopig onbekende man minstens twee personen lastiggevallen op de trein. Dat was zondagavond te zien in het VTM-programma FAROEK. Een eerste slachtoffer was een 15-jarige jongen, van wie hij geld eiste maar niet kreeg. Een tweede slachtoffer viel een uur later. Op de trein tussen Melle en Gent-Sint-Pieters bedreigde hij haar en eiste hij dat het slachtoffer hem oraal zou bevredigen. Ze weigerde en belde de politie. In beide gevallen haalde de man een vleesmes boven.
 2. Man haalt vrouw naar België, behandelt haar als slavin, slaat haar en controleert haar met opnameapparatuur
  Gent

  Man haalt vrouw naar België, behandelt haar als slavin, slaat haar en contro­leert haar met opnameappa­ra­tuur

  Al 21 jaar is beklaagde A.B. in ons land, waar hij samen met zijn familie woont. Zo’n vijf jaar geleden haalde hij zijn partner naar België. Sindsdien is het volgens het slachtoffer de hel op aarde. De man gedraagt zich extreem manipulatief en agressief, waarbij geweld niet geschuwd wordt. “Ze wordt gebruikt als slavin”, vertelt haar advocaat. Voor de ernstige feiten kreeg de man een effectieve celstraf van 18 maanden opgelegd.
 1. Kroegbaas Marco schenkt klanten biertje in de zon
  Play

  Kroegbaas Marco schenkt klanten biertje in de zon

 2. Wéér onderzoek bij verdachte zaak-Ichelle
  Play

  Wéér onderzoek bij verdachte zaak-Ichel­le