Ramenwasser Timothy Trancé gaat viraal op Tiktok
Volledig scherm
PREMIUM
Ramenwasser Timothy Trancé gaat viraal op Tiktok © Wannes Nimmegeers

Ramenwasser uit Melle gaat viraal door logo’s te tekenen in zeepsop: “Elke dag komen er nog 15.000 tot 20.000 volgers bij, precies een droom”

GentEen jaar geleden was Timothy Tancré (31) uit Melle nog een gewone ramenwasser en een geliefde huisvader. Vandaag is hij daarnaast ook influencer geworden. Dat hij in zo’n korte tijd 4,5 miljoen volgers zou vergaren op TikTok had hij nooit zien aankomen. Waarom zijn filmpjes, waarin hij logo’s tekent in zeepsop, zo aanslaan? Simpelweg omdat het mensen gelukkig maakt, volgens hem.

 1. Rechtszaak Jana V.D.W. (18) uitgesteld na nieuwe bekentenis van dealer die XTC-pillen leverde
  Gent

  Rechtszaak Jana V.D.W. (18) uitgesteld na nieuwe bekentenis van dealer die XTC-pil­len leverde

  Het proces tegen A.V.E. (20), de vriend van Jana V.D.W. (18) die eind februari overleed in Kasterbant, is woensdagochtend van start gegaan in de Gentse correctionele rechtbank. De jongeman moet zich verantwoorden op verdenking van schuldig verzuim, toebrengen van opzettelijke slagen en aanleveren van drugs met de dood tot gevolg. Ook twee dealers moeten zich verantwoorden, maar één van hen legde een nieuwe bekentenis af voor de rechter, waardoor de zaak een maand werd uitgesteld.
 1. De Kijk van Kurt: “Leegstand als plan voor de toekomst”
  Gent

  De Kijk van Kurt: “Leegstand als plan voor de toekomst”

  Ik las deze week in deze krant een stukje over de leegstand in de Gentse winkelstraten en hoe het stadsbestuur dat wil aanpakken. Schepen van middenstand en economie Sofie Bracke wijt een en ander aan de hoge huurprijzen voor winkelpanden en ze heeft misschien wel, zij het deels, gelijk. Bedragen van twee cijfers, gevolgd door drie nullen, zijn geen uitzondering in onze belangrijkste winkelstraten. Daar moet je al een flink aantal schoenen, blouses en/of handtassen voor verkopen. Hoewel, nog niet zolang geleden rezen de prijzen ook al de pan uit en viel het met de leegstand nog best mee. U zult me niet horen zeggen dat de vernieuwde mobiliteit ermee te maken heeft, dat heb ik hier in het verleden al genoeg gedaan. Schepen Bracke opperde het idee om her en der winkelbuurten om te vormen tot woonwijken. Gent kampt met een woningtekort en er blijkt teveel winkelruimte te zijn, dus haar plan snijdt hout. Al vind ik dat ze ermee capituleert. Gent geeft toe aan het feit dat het als winkelstad de duimen moet leggen voor Antwerpen, Brussel en pakweg Lochristi. Zelfs als u goed luistert, hoort u me nog steeds niet vragen of onze mobiliteit daar voor iets tussen zit. Het stadsbestuur heeft me al genoeg verweten een oude zeur te zijn. U hoort me dus niet meer beweren dat bijvoorbeeld design- en meubelwinkels geen plaats meer hebben in het centrum, of dat u met uw nieuwe staande lamp moeilijk de tram kunt nemen. De oude zeur in mij zou vroeger gesteld hebben dat men op een halfuur rijden in Rijsel, Brussel en Antwerpen wel nog een gevarieerd aanbod heeft terwijl Gent afbouwt. Nee, de nieuwe, positieve ik houdt het positief. Als onze stad deze weg verder volgt, dan hebben niet-Gentenaars er in de nabije toekomst niks meer te zoeken en lost de verkeersknoop zichzelf op.