Volledig scherm
PREMIUM
Qmusic-presentator Wim Oosterlinck interviewt in zijn nieuwe podcast ‘Drie boeken’ bekende lezers over hun favoriete boeken. © Wannes Nimmegeers

Qmusic-presentator Wim Oosterlinck lanceert podcast ‘Drie boeken’: “Heerlijk als boek mij omver blaast”

Welke drie boeken moét je volgens bekende literatuurliefhebbers gelezen hebben? Dat is de centrale vraag van de nieuwe podcast ‘Drie boeken’ die de Qmusic-presentator Wim Oosterlinck (46) uit Gent sinds deze week op de wereld loslaat. “Wie van boeken houdt, leest er meestal heel veel, maar je onthoudt vaak een paar pareltjes die je altijd bijblijven.”

Samen met Sam De Bruyn en Inge De Vogelaere vormt Wim Oosterlinck het vertrouwde ochtendtrio waarmee de luisteraars van Qmusic elke weekdag tussen 6 en 9 uur wakker te worden. Naast zijn liefde voor de radio is Wim sinds zijn jeugdjaren een fervent boekenlezer. Die twee passies komen nu samen in zijn nieuwste podcast ‘Drie boeken’ die deze week online ging. In de eerste aflevering laat actrice Joke Devynck in haar boekenkaarten kijken. De komende weken interviewt Wim onder meer presentator Chris Dusauchoit en actrices Natali Broods en Leen Dendievel over hun favoriete boeken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wereldvreemd

    Wereld­vreemd

    Ik vraag me af waar de bestuurders van onze stad wonen. Volgens de wet moet hun domicilie in Gent staan om hier schepen te worden. Als je ergens woont, dan ga je in de buurt naar de bakker en ontmoet je mensen waar je een praatje mee slaat. Zo steek je iets op van wat er leeft in een gemeenschap. Telkens als ik het regionale katern van deze krant opensla, bekruipt me het gevoel dat enkele van onze bestuurders heel ver weg wonen en/of nooit praten met andere Gentenaars. Neem nu de soap rond de Winterfeesten! De standhouders vroegen al jaren om die met een week in te korten omdat er na nieuwjaar geen kat meer komt opdagen. De potentiële klanten hebben dan hun geld al lang uitgegeven, sparen voor de solden en krijgen vanaf 1 januari stilaan jeukende uitslag van kerstmuziek. De handelaren stonden die laatste week eenzaam te bevriezen en vroegen dus om die af te schaffen. Schepen Storms reageerde daar vrolijk op door de éérste week – zowat de meest winstgevende - te annuleren. Dan ben je ofwel ter kwader trouw ofwel weet je niet wat er bij de mensen leeft. Er kwam protest, de beslissing werd ingetrokken en vanaf volgend jaar houden de Winterfeesten ermee op vanaf nieuwjaar. Eind goed al goed, al had een beetje luisteren naar de mensen veel wrevel voorkomen. Ook als het over armoedebestrijding gaat, lijkt ons bestuur heel ver weg te wonen. 1 op 5 Gentse kinderen groeit op in kansarmoede en er is dus veel geld nodig om daar iets aan te doen. Terwijl schepen Coddens terecht fier met extra geld voor het OCMW stond te wapperen, verscheen het bericht dat 6.455 Gentenaars voortaan meer zullen moeten betalen voor hun al dan niet beschimmelde sociale woning. PVDA maakte zich terecht kwaad, schepen Heyse stak zich weg achter de Vlaamse regering. Bij welke bakker zij een praatje slaat, is me niet bekend.