Volledig scherm
Het lokaal van de scouts werd volledig vernield door de pyromaan. © Scouts SIK

Pyromaan (53) krijgt 18 maanden cel in beroep voor diefstallen

De 53-jarige Serge L. is in het Gentse hof van beroep veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden voor een reeks diefstallen in het Gentse. Voor de diefstal kreeg hij in eerste aanleg 2 jaar cel, het hof sprak een lichtere straf uit. 

De man is geen onbekende voor het gerecht, hij kreeg in februari 8 jaar cel voor brandstichting. Op de Ottergemsesteenweg stak hij onder andere het scoutslokaal van SIK in brand. L. staat terecht nadat hij een tiental diefstallen pleegde, waaronder enkele winkeldiefstallen. Ook het UZ Gent en UGent waren slachtoffer. Zo stal hij oorbellen en maandverbanden. De vijftiger is geen onbekende voor het gerecht, dat maakte de voorzitter in het hof snel duidelijk. “Al achttien jaar lang kom jij voor het gerecht”, waarop hij zich richtte tot de advocaat. “Wat wil je dat justitie doet met hem? Hem een minimumstraf geven zal niet helpen.”

Volgens zijn advocaat Jesse Van den Broeck heeft de beklaagde een zwaar alcoholprobleem. “Hij heeft het psychologisch moeilijk. Daarvoor moet hij hulp krijgen. Misschien moeten al de strafzaken tegen hem samengenomen worden, zodat er één straf uitgesproken kan worden.”

De procureur-generaal vorderde 18 maanden cel voor de man, het hof volgde de procureur-generaal hierin.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Industrieel gebouw in stationsbuurt wordt wooncomplex

    Industri­eel gebouw in stations­buurt wordt wooncom­plex

    Op de hoek van de Meersstraat en de Raketstraat (tegenover het Sint-Pietersinstituut) krijgt een oud industrieel pand de komende jaren een make-over. Projectontwikkelaars Fenixco en Noan Real Estate zullen er de vroegere fabriek van de firma Metagra verbouwen tot een wooncomplex ‘Ghandon’. Het binnengebied van dat gebouw zal gesloopt worden, maar de beschermde gedeelten, waaronder de gevel ontworpen door de bekende architect André Claessens, blijven zeker overeind.