De tuin van het Guislain met de iconische watertoren.
Volledig scherm
PREMIUM
De tuin van het Guislain met de iconische watertoren. © Wannes Nimmegeers

Psychiatrische instelling Guislain zet tuin open voor alle Gentenaars: “Het enige wat we vragen, is respect voor onze bewoners”

De Bloemekenswijk in Gent krijgt er over twee jaar een extra park bij. Dat maakte schepen voor Openbaar Groen Astrid De Bruycker (sp.a) bekend. De tuin van de psychiatrische instelling Guislain, momenteel privédomein, gaat overdag open voor iedereen. De site zal bereikbaar zijn via vier toegangspoorten.

 1. Hogeschool Odisee schakelt over naar afstandsonderwijs: “We nemen onze verantwoordelijkheid”
  Gent, Brussel, Aalst, Sint-Niklaas

  Hogeschool Odisee schakelt over naar afstandson­der­wijs: “We nemen onze verantwoor­de­lijk­heid”

  Het directiecomité van de Odisee-hogeschool besliste vandaag dat alle campussen vanaf maandag 9 november overschakelen naar code rood. Dat betekent dat al het onderwijs vanaf dan van op afstand zal verlopen, met uitzondering van praktijklessen, praktijkexamens en labo-oefeningen. “We kunnen niet anders meer, als je de coranacijfers bekijkt.”
 2. “Pas open en we moesten weer dicht”: 5 starters over hun overschakeling op takeaway
  PREMIUM
  Gent

  “Pas open en we moesten weer dicht”: 5 starters over hun overschake­ling op takeaway

  Het coronavirus houdt lelijk huis, en toch besloten heel wat ondernemers de voorbije weken om een nieuw restaurant of café te openen. Dat er een tweede verplichte sluiting zou komen, hadden veel van hen niet zien aankomen. Plots moesten ze overschakelen naar afhaal. Hieronder zetten we 5 starters in de kijker die nog maar pas een horecazaak openden, en nu al moeten sluiten. Hoe gaan ze daarmee om en wat bieden ze aan via takeaway? Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 3. Elite-eenheden overmeesteren dolgedraaide en geseinde man die iedereen dreigt neer te schieten... zonder wapen
  Gent/Evergem

  Eli­te-eenheden overmeeste­ren dolgedraai­de en geseinde man die iedereen dreigt neer te schieten... zonder wapen

  Eén dolgedraaide man (31) uit Evergem heeft zaterdagochtend de buurt rond het Koning Nobelplein in Gent op stelten gezet. De man drong in de nacht van vrijdag op zaterdag een flat binnen en dreigde iedereen neer te schieten die dichterbij kwam. Ettelijke uren later overmeesterden speciale elite-eenheden hem. De man bleek ongewapend en stond geseind voor andere feiten.
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement