©️ CPU - Joost Van Hoey
Volledig scherm
©️ CPU - Joost Van Hoey © De Balzaal van de Vooruit wordt omgetoverd tot een ware ravekelder

Proeftuin tovert Balzaal van Vooruit om tot futuristische ravekelder: “Het wordt een brutale nacht”

GentWie denkt dat Film Fest Gent enkel om films draait, is flink mis. Kunstencentrum Vooruit organiseert in oktober onder de naam Videodroom enkele exclusieve avonden waarbij live muziek, film en performance met elkaar verweven zijn. Komend weekend tovert Proeftuin de Balzaal van de Vooruit om tot een futuristische ravekelder.

 1. Van Disney aan de Zuid naar rode oortjes op het Sint-Pietersplein: een duik in de geschiedenis van de Gentse filmzalen
  PREMIUM
  GENT

  Van Disney aan de Zuid naar rode oortjes op het Sint-Pieters­plein: een duik in de geschiede­nis van de Gentse filmzalen

  We vieren al 48 jaar lang het Film Fest Gent, maar de eerste cinema in de Arteveldestad opende veel vroeger de deuren, in 1911. En hoewel we nu gewend zijn aan 12 cinemazalen, was de diversiteit in de jaren 50 ook niet ver te zoeken. Onderzoekers Lies Van de Vijver, Guy Dupont en Roel Vande Winkel doken in de archieven om het boek ‘Gent Filmstad’ te maken. Van cowboys tot Disneyfilms en Kinderen Niet Toegelaten, hier is al een voorsmaakje.
 2. De dj’s uit de gouden jaren geven samen knalfeest in de Charlatan: “Ik ging in 12 jaar tijd 6 keer de wereld rond om te draaien”
  PREMIUM
  Gent

  De dj’s uit de gouden jaren geven samen knalfeest in de Charlatan: “Ik ging in 12 jaar tijd 6 keer de wereld rond om te draai­en”

  Olivier Pieters van de Boccacio, Pete van de ’55’, Mike Thompson van Cherry Moon, Mo & Benoelie van Eskimo. Het is maar een greep uit de namen die achter de draaitafels zullen staan in de Charlatan op Oldskool Ghent XL, op 22 oktober. “Het is een ode aan het nachtleven, met de cult-deejays uit de gouden jaren”, zegt organisator Ben Mouling. Samen met enkele van die namen blikken we vooruit, en terug.