Archiefbeeld: een woonzorgcentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: een woonzorgcentrum. © Wannes Nimmegeers

Proefproject minder antidepressiva in rusthuizen gefnuikt door corona: “Van halvering naar stijging want mensen voelden zich eenzaam”

GENTWorden er te veel antidepressiva gebruikt in woonzorgcentra? Het Gentse stadsbestuur stapte alvast in 2016 in een proefproject om het gebruik van antidepressiva en kalmeermiddelen stevig te verminderen. En dat liep héél vlot, tot de coronacrisis losbarstte.

  1. REEKS: KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN. Ike (24) lanceert na zijn depressie het eerste 'relaxdrankje': “Getest op mijn mama”
    PREMIUM
    GENT

    REEKS: KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN. Ike (24) lanceert na zijn depressie het eerste 'relaxdrank­je': “Getest op mijn mama”

    Je bent jong, je wil wat. En je doet het ook. Studeren en ondernemen tegelijk, da’s geen evidentie, maar elk jaar staan er jonge Gentse studenten klaar om de wereld te veroveren met hun bedrijfje. Wij brengen vijf ‘Gentrepreneurs’ in beeld. Vandaag: Ike Byosiere (24) overwon een depressie en brengt nu relaxdrankje Ezz op de markt. “Het cannabisextract hebben we vervangen door hennep.”