Het postkantoor met parking op het Stapelplein, waar het project met 170 woningen komt.
Volledig scherm
Het postkantoor met parking op het Stapelplein, waar het project met 170 woningen komt. © Wannes Nimmegeers

Postbedeling verstoord door spontane staking bij bpost

GENTBij bpost aan het Stapelplein in Gent heeft iets minder dan de helft van het personeel het werk neergelegd. De postsorteerders willen meer informatie over de nieuwe organisatie binnen het bedrijf. Er werken 80 mensen in het hoofdsorteercentrum.

 1. Onduidelijkheid, frustratie en remmen voor vrachtwagens: eerste ‘vierkant groen’ op zwart kruispunt verloopt maar stroef
  Gent

  Onduide­lijk­heid, frustratie en remmen voor vrachtwa­gens: eerste ‘vierkant groen’ op zwart kruispunt verloopt maar stroef

  Na Antwerpen en Aartselaar, heeft ook Gent een ‘vierkant groen’, een kruispunt waar alle fietsers en voetgangers tegelijk groen krijgen. Sint-Amandsberg kreeg de primeur: het kruispunt van de Grondwetlaan met de Sint-Bernadettestraat was al langer een hel voor zwakke weggebruikers, maar de nieuwe regeling is niet veel beter. “Het is iets nieuws en dat is altijd wennen”, klinkt het.
 2. Nieuw parkeergebouw in Bloemekenswijk ingehuldigd: woensdag en donderdag gratis parkeren
  Gent

  Nieuw parkeerge­bouw in Bloemekens­wijk ingehul­digd: woensdag en donderdag gratis parkeren

  Het Getouw, het nieuwe parkeergebouw op het bedrijventerrein U-Connect in de Bloemekenswijk, is dinsdagmiddag ingehuldigd door Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit in Gent. Het gebouw telt 392 parkeerplaatsen. “Normaal gezien is dit niet mijn omgeving, maar op korte termijn heb ik nu toch al twee parkeergebouwen ingehuldigd", grapte Watteeuw. Buurtbewoners krijgen woensdag en donderdag de kans om het gebouw gratis uit te testen.