Carmen Speeckaert (rechts) trad jarenlang samen op met Eddy Vander Beke, beter bekend onder de artiestennaam Dorothee Bentley.
Volledig scherm
PREMIUM
Carmen Speeckaert (rechts) trad jarenlang samen op met Eddy Vander Beke, beter bekend onder de artiestennaam Dorothee Bentley. © RV

PORTRET. “Ze leerde ons hoe we op hakken moesten lopen”: Gents travestie-icoon Carmen (75) overleden

GentDe Gentse travestietenwereld heeft een van haar legendes verloren. Carmen Speeckaert zou dit weekend 76 jaar geworden zijn, maar is overleden aan kanker. “Ze stamde uit een tijd waar travestieten nog gordijnenstof moesten kopen in de Turkse winkels”, zegt Miss Travestie Dimi Chatteloe. 

 1. Bookz&Booze opent vestiging in Antwerpen, ook Kortrijk heeft interesse. “Maar een exacte kopie wordt het niet”
  Gent / Antwerpen

  Bookz&Booze opent vestiging in Antwerpen, ook Kortrijk heeft interesse. “Maar een exacte kopie wordt het niet”

  Het concept Bookz&Booze uit de Gentse Hoogpoort slaat duidelijk aan. Drie jaar na de opening start er in augustus ook een vestiging op de Antwerpse Vrijdagmarkt. Aan het roer zal Jan Chalmet staan, al zijn hele leven lang bevriend met Ief Stuyvaert, bedenker van het concept. “Het concept staat of valt met wie er in de winkel staat", zegt Ief. “Bij Bookz&Booze koop je vooral verhalen.”
 2. Na aanranding van 14-jarig meisje krijgt de Westerbegraafplaats kleine aanpassingen, politie neemt het op voor de buurt: “Dit is geen onveilige plek”
  Gent

  Na aanranding van 14-jarig meisje krijgt de Westerbe­graaf­plaats kleine aanpassin­gen, politie neemt het op voor de buurt: “Dit is geen onveilige plek”

  Na de aanranding van een 14-jarig meisje op de Westerbegraafplaats, neemt de stad maatregelen. De knop aan de binnenzijde - die de poort opent na sluitingstijd - wordt verwijderd, en scholen wordt gevraagd de plek niet als speelplaats te gebruiken. Verder worden problemen op de Westerbegraafplaats ontkend. De politie neemt het bovendien op voor de buurt rond het Van Beverenplein, waar de verdachten wonen.