Stadskapitein Jürgen Walgraeve in de NewB pop-up in Gent.
Volledig scherm
Stadskapitein Jürgen Walgraeve in de NewB pop-up in Gent. © Jill Dhondt

Pop-up van nieuwe, duurzame bank geopend in Gent: “We geven enkel leningen aan groene projecten”

GentVlak aan de Vooruit is een nieuwe pop-up geopend. Je kan er geen kleren kopen of eten, maar je kan er wel kennismaken met een nieuwe, Belgische, coöperatieve, duurzame bank. NewB is duidelijk niet zoals andere banken. De focus ligt er niet noodzakelijk op winst maken, maar op groene projecten financieren.

 1. Van een bewoond graf tot de verdwenen kiosk: stadshistorica Tina De Gendt legt verborgen geschiedenis van Ledeberg bloot
  PREMIUM

  Van een bewoond graf tot de verdwenen kiosk: stadshisto­ri­ca Tina De Gendt legt verborgen geschiede­nis van Ledeberg bloot

  Na eerder onderzoek in het Rabot, de Brugse Poort en op het Neuzeplein is stadshistorica Tina De Gendt maandenlang door Ledeberg getrokken. Ze zocht naar de verborgen geschiedenis van de bijzondere deelgemeente. Waarom zijn hier zoveel oorlogsmonumenten? Stond er ooit echt een kiosk op Ledebergplein? En wat is Piribeyli in godsnaam? Ledeberg in zes weetjes.
  Gent
 2. UGent-medewerkers getuigen over grensoverschrijdend gedrag: “De professor wou wel heel graag in de sauna, vooral met zijn werkneemsters”
  PREMIUM

  UGent-medewer­kers getuigen over grensover­schrij­dend gedrag: “De professor wou wel heel graag in de sauna, vooral met zijn werkneem­sters”

  Proffen bij wie je beter niet alleen in een ruimte zit, extra werk dat niet geweigerd kan worden en niet het gevoel hebben dat klachten ergens heen gaan. Het rapport over grensoverschrijdend gedrag bij de UGent dat uitlekte, is op zijn minst explosief te noemen. “Klacht indienen? Waarom? Er gebeurt toch niets”, getuigen medewerkers exclusief bij HLN. Onder meer de vier maanden schorsing voor een prof die beticht wordt van aanranding, valt hen zwaar. Dinsdag gaat hij terug aan het werk.