Om te vermijden dat ze ook vervuild raken, werden alle Gentse binnenwateren - zoals de Reep - afgesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
Om te vermijden dat ze ook vervuild raken, werden alle Gentse binnenwateren - zoals de Reep - afgesloten. © Marc Coppens

Pompen of Schelde verzuipt: alles wordt in het werk gesteld om gelekte bietenpulp naar Westerschelde te leiden

Een bijna 30 kilometer lange bietensmurrie drijft al ruim twee weken door de Schelde en doodt er al het leven op z'n weg. De pulp komt uit Frankrijk en belandde na een dijkbreuk in het water. Over 90 kilometer is 99,8% van het totale visbestand gestorven, in Vlaanderen wordt nu met man en macht gewerkt om eenzelfde scenario te voorkomen.

 1. Drugsdeal loopt uit de hand: twee mannen zetten mes op keel van bestuurder, vluchten weg en stelen vervolgens zijn wagen
  Gent

  Drugsdeal loopt uit de hand: twee mannen zetten mes op keel van bestuurder, vluchten weg en stelen vervolgens zijn wagen

  Twee mannen zijn veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een drugsdeal en de diefstal van een wagen die daarop volgde. Samen met nog twee anderen waren ze naar Antwerpen getrokken om drugs aan te kopen. Die transactie mislukte, waarna de twee beklaagden de bestuurder van de wagen bedreigden met een mes en eisten om weg te vluchten. Aangekomen in Gent verplichtten ze de bestuurder om uit te stappen, waarna ze met zijn voertuig wegreden.
 2. Gurbet (39) voor haar frituur in Langemunt aangevallen door man met rottweiler: “Plots kwam hij recht op mij afgestormd”
  PREMIUM
  Gent

  Gurbet (39) voor haar frituur in Langemunt aangeval­len door man met rottweiler: “Plots kwam hij recht op mij afgestormd”

  Gurbet Cetinkaya (39), het bekende gezicht achter frituur ‘De Lange Friet’ in de Langemunt, is donderdagavond het slachtoffer geworden van een vreemde aanval in haar zaak. Een man van eind de dertig viel haar rond 22.30 uur aan en schold haar daarbij uit met racistische verwensingen. De dolleman had ook een rottweiler aan de leiband. “Mochten er geen klanten geweest zijn, was dit misschien wel fataal afgelopen”, bibbert Gurbet nog na.