De politie zet extra personeel in om nog meer toe te zien op het naleven van de maatregelen.
Volledig scherm
De politie zet extra personeel in om nog meer toe te zien op het naleven van de maatregelen. © Wannes Nimmegeers

Politie wil nog meer controleren op naleven van coronamaatregelen

De Gentse politie zet nog meer personeel in zodat ze nog strenger kunnen toezien op het naleven van de coronamaatregelen. Dat doen ze naar aanleiding van het feit dat er begin deze week opnieuw veel pv’s werden opgemaakt voor het niet-naleven van de regels.

Sinds het begin van deze week schreven de Gentse flikken 53 pv’s uit voor samenscholing en 42 voor niet-essentiële verplaatsingen. Daarnaast deelden ze ook 22 waarschuwingen uit voor samenscholing en zes voor niet-essentiële verplaatsingen. In totaal staat de teller voor deze week op honderd pv’s en 39 waarschuwingen.

De politie wil de controleacties nog verhogen, zeker wat controles van wagens betreft. Daarom zetten ze extra personeel in. “Het is nu belangrijker dan ooit om te controleren en de maatregelen na te leven. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt en dat we gezond blijven”, duidt de politie.

  1. Sandra met haar tien kinderen in quarantaine: “De meesten vragen of ik nog niet zot geworden ben. Maar ik mag absoluut niet klagen”

    Sandra met haar tien kinderen in quarantai­ne: “De meesten vragen of ik nog niet zot geworden ben. Maar ik mag absoluut niet klagen”

    Sandra Couck (41) brengt de lockdown door met haar tien kinderen, in hun knusse huis in Mariakerke. De leeftijden van de kinderen lopen van 3 tot 19 jaar, sommigen zijn dus zelfstandig en anderen hebben nog wat meer aandacht nodig. Omdat ze met zoveel zijn, houden de kinderen elkaar wel bezig, maar boodschappen voorzien en de televisie delen kan wel een uitdaging vormen. “We zitten een paar weken samen op een kleine oppervlakte, maar we maken er het beste van”, zegt Sandra gelaten.