De olijke parade doorheen de stad
Volledig scherm
De olijke parade doorheen de stad © VDS

Politie was paraat maar had nauwelijks werk: geen-Gentse Feesten verlopen heel rustig

GentVoor heel wat Gentenaars was het bijna perfect, deze Gentse Feesten. Er was te weinig te doen, maar die overrompeling van volk, die hebben ze niet gemist. Anderen zijn al volop aan het aftellen naar volgende zomer, naar échte Gentse Feesten. In elk geval: deze geen-Gentse Feesten zijn opvallend rustig verlopen.

 1. Veel protest bij boekvoorstelling Filip Dewinter: 650 tegenbetogers op straat, publiek trakteert hem op fluitconcert
  GENT

  Veel protest bij boekvoor­stel­ling Filip Dewinter: 650 tegenbeto­gers op straat, publiek trakteert hem op fluitcon­cert

  De lezing van Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter aan de UGent kon in de Arteveldestad op veel protest rekenen. Voorafgaand aan het evenement trokken 650 manifestanten door de studentenbuurt. Die betoging verliep vreedzaam, maar bij het begin van de lezing liepen de gemoederen hoog op. Bij het ter perse gaan, kon Dewinter niet aan het woord komen, hij werd overstemd door tegenstanders, maar hij ging onverstoorbaar door.
 2. Nieuwe fototentoonstelling in Casa Rosa laat hiv-ervaringsdeskundigen aan het woord (en in beeld)
  GENT

  Nieuwe fototen­toon­stel­ling in Casa Rosa laat hiv-ervarings­des­kun­di­gen aan het woord (en in beeld)

  Naar aanleiding van Wereldaidsdag kan je in het Gentse regenbooghuis Casa Rosa terecht voor ‘81|21 Exposed’: een fototentoonstelling waar mensen die met hiv leven, aan het woord komen. Fotograaf Bob Reijnders vatte hun verhaal in acht knappe portretten, voor de nocturne komen ervaringsdeskundigen Patrick Reyntiens en Christophe Ramont ook zelf tekst en uitleg geven.