Op de Drongensesteenweg zijn tientallen politieagenten in de weer.
Volledig scherm
Op de Drongensesteenweg zijn tientallen politieagenten in de weer. © Wannes Nimmegeers

Politie treft drugslabo aan in loods Brugse Poort

UPDATEDe Gentse politie is al sinds donderdagavond bezig met een grote actie in de Brugse Poort. Al urenlang rijden er politiewagens af en aan. Het parket van Oost-Vlaanderen laat intussen weten dat er een druglabo is aangetroffen, maar wenst verder niet te communiceren.

Op de Drongensesteenweg zijn momenteel tientallen politieagenten in de weer. Op een terrein met garageboxen is een druglabo ontdekt. Buurtbewoners roken donderdagavond een chemische geur, maar het is voorlopig niet duidelijk of zij de politie tipten.

Wel weten we dat naast de politie donderdagavond ook de brandweer ter plaatse kwam. De brandweermannen plaatsten ventilatoren aan de loods, maar volgens hoofdcommissaris Patrick Willocx van de federale gerechtelijke politie Oost-Vlaanderen, is er geen gevaar voor de buurtbewoners. “De civiele bescherming zal nu meehelpen om het labo verder te ontmantelen.”

Verdere aanpak problemen

De Brugse Poort is de jongste dagen niet uit het nieuws weg te branden. De stad Gent kondigde een grootschalige actie aan, nadat er bij opstootjes tussen drugdealers gewonden waren gevallen. Het bestuur gaf net vrijdag een persconferentie daarover. 

Op de vraag om commentaar op de politie-actie gaf Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) het volgende mee: “Ik kan niet ingaan op de aard van het onderzoek en moet verwijzen naar het parket. Maar deze actie toont andermaal aan dat de politie sterk aanwezig is op het terrein, doet wat moet, en zaken die moeten opgelost worden gericht aanpakt”.

De actie is al sinds donderdagavond aan de gang.
Volledig scherm
De actie is al sinds donderdagavond aan de gang. © Wannes Nimmegeers
De actie is al sinds donderdagavond aan de gang.
Volledig scherm
De actie is al sinds donderdagavond aan de gang. © Wannes Nimmegeers
 1. Schriftelijke examens Arteveldehogeschool in ICC en campus Watersportbaan

  Schrifte­lij­ke examens Artevelde­ho­ge­school in ICC en campus Watersport­baan

  Het Gentse congrescentrum ICC Ghent in het Citadelpark en de gloednieuwe sportcampus aan de Watersportbaan doen dienst als lokaal voor schriftelijke examens van Arteveldehogeschool. Dit is echter de minderheid: het leeuwendeel gebeurt digitaal en mondeling. “Ook voor een examen moeten docent en student in dialoog kunnen gaan, zeker in coronatijden”, aldus Imran Uddin, woordvoerder van Arteveldehogeschool.
 2. Carl Devos over de afwezigheid van Hafsa El-Bazioui op gemeenteraad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”
  PREMIUM

  Carl Devos over de afwezig­heid van Hafsa El-Bazioui op gemeente­raad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”

  Het ‘debat’ over de Brugse Poort maandagavond op de gemeenteraad was al op voorhand een verloren zaak, enkel en alleen door de afwezigheid van Groen-raadslid Hafsa El-Bazioui. Zij woont in de Brugse Poort en sprak zich op haar Facebookpagina uit tegen de maatregelen die de stad heeft genomen voor haar wijk. Waarom ze maandaag afwezig was, is niet duidelijk. “Maar als zelfs de verkozen vertegenwoordiging uit die wijk de mond zou worden gesnoerd, hoe gehoord kunnen de mensen op straat zich dan nog voelen”, vraagt politicoloog Carl Devos zich af.