Politie toont filmpje van crashende Polen in België: ‘Rijden en drinken gaan niet samen’

ROESELARE (B) - Met schokkende beelden van een bewakingscamera op het Stationsplein in het Vlaamse Roeselare wil de politie in België duidelijk maken dat rijden en drinken niet samen gaan. 

De beelden zijn gemaakt in het weekend van 30 december. Een Audi met Poolse nummerplaat kantelde op het plein na het raken van een verzinkbaar paaltje. De 24-jarige Poolse automobilist sloeg op de vlucht na het zien van de politie. Hij had te veel gedronken en zag de verzinkbare paal over het hoofd. De twee inzittenden uit Roeselare zijn opgepakt. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren voor vijftien dagen. 

Volledig scherm
De Audi kwam na de klap op zijn zijkant te liggen. © Facebook
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Boompjes voor Meulestede

    Boompjes voor Meulestede

    De wijk Meulestede wordt in geen enkele reisgids vernoemd. Mochten Lonely Planet of Trotter dat bij een volgende uitgave over Gent toch van plan zijn, dan mogen ze het volgende tekstje van me gebruiken: “het eiland Meulestede heeft naast het fraaie Sint-Antoniuskerkje vooral een industrieel panorama en files te bieden. De buurt is te bereiken via een krakkemikkige brug. Die wordt om de haverklap opgelapt, in die periodes is de wijk zo goed als hermetisch afgesloten van de rest van de wereld.”
  2. Mobiliteitsonderzoek toont dat Gentenaars zich steeds ecologischer verplaatsen

    Mobili­teits­on­der­zoek toont dat Gentenaars zich steeds ecologi­scher verplaat­sen

    De Gentenaars verplaatsen zich steeds ecologischer. Dat zegt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw op basis van een grootschalige bevraging. “55 procent van de stadsgenoten verplaatst zich op een duurzame manier, 33 procent rijdt met de fiets.” Wat hij afleidt uit de cijfers: “We moeten nog meer inzetten op wandelaars, en dus de voetpaden verbeteren, en het openbaar vervoer moet ’s avonds langer rijden.”