Volledig scherm
Archiefbeeld. Politie Gent. © Wouter Spillebeen

Politie stelde vorige maand 1.572 overtredingen vast

De Gentse politie heeft in de maand januari 31 verkeerscontroles uitgevoerd waarbij in totaal 1.572 overtredingen werden vastgesteld. Het grootste aantal boetes werd uitgeschreven voor te snel rijden.

De politie zette in op alcoholcontroles en nam in totaal 3.863 testen af bij negen controleacties. 74 chauffeurs bliezen ‘positief’ en twintig van hen zijn hun rijbewijs voor vijftien dagen kwijt. Ook twee fietsers hadden het resultaat ‘positief’. 48 chauffeurs hadden het resultaat ‘alarm’ en moesten de wagen drie uur laten staan. Zeventien chauffeurs bleken daarnaast onder invloed van drugs te zijn en twee bestuurders hadden geen rijbewijs.

De politie organiseerde ook een snelheidscontrole met interceptie, waarbij meer dan een kwart van de chauffeurs te snel reden. 1.356 wagens passeerden aan de controle en 372 ervan reden te snel. Dat komt neer op 27,4 procent. Bij een andere controle die gericht was op gordeldracht en gsm-gebruik stelde de politie negentien overtredingen vast. Elf inzittenden hadden de gordel niet om en vijf chauffeurs waren met hun gsm bezig achter het stuur. Daarnaast stelde de politie nog drie andere overtredingen vast.

Ook foutparkeerders kwamen er in januari niet makkelijk vanaf. De Gentse commissariaten voerden vijftien controles uit op hinderlijk parkeren. 114 chauffeurs kregen een boete omdat ze een verbodsbord negeerden, 63 chauffeurs stonden op trottoirs en 54 wagens stonden langs een gele onderbroken streep.

Nog een opvallend cijfer: Maar liefst 211 fietsers kregen een boete omdat ze een verkeersbord negeerden dat een verboden rijrichting aangeeft.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. GAS-boetes voor gebruik van lachgas niets te vroeg: Nederlanders proberen roesmiddel zelfs via cafés te verkopen

    GAS-boe­tes voor gebruik van lachgas niets te vroeg: Nederlan­ders proberen roesmiddel zelfs via cafés te verkopen

    Binnenkort kunnen in Gent GAS-boetes uitgeschreven worden voor het gebruik van lachgas. Dat maakte burgemeester Mathias De Clercq bekend naar aanleiding van een vraag van Elke Sleurs (N-VA). Het roesmiddle lachgas is een nieuwe hype onder jongeren, en kan problemen veroorzaken. Een federale wetgeving blijft uit, en dus nemen steden zelf maatregelen. Gent is niet de eerste stad die het GAS-systeem aanwendt.