Volledig scherm
Archiefbeeld. Politie Gent. © Wouter Spillebeen

Politie stelde vorige maand 1.572 overtredingen vast

De Gentse politie heeft in de maand januari 31 verkeerscontroles uitgevoerd waarbij in totaal 1.572 overtredingen werden vastgesteld. Het grootste aantal boetes werd uitgeschreven voor te snel rijden.

De politie zette in op alcoholcontroles en nam in totaal 3.863 testen af bij negen controleacties. 74 chauffeurs bliezen ‘positief’ en twintig van hen zijn hun rijbewijs voor vijftien dagen kwijt. Ook twee fietsers hadden het resultaat ‘positief’. 48 chauffeurs hadden het resultaat ‘alarm’ en moesten de wagen drie uur laten staan. Zeventien chauffeurs bleken daarnaast onder invloed van drugs te zijn en twee bestuurders hadden geen rijbewijs.

De politie organiseerde ook een snelheidscontrole met interceptie, waarbij meer dan een kwart van de chauffeurs te snel reden. 1.356 wagens passeerden aan de controle en 372 ervan reden te snel. Dat komt neer op 27,4 procent. Bij een andere controle die gericht was op gordeldracht en gsm-gebruik stelde de politie negentien overtredingen vast. Elf inzittenden hadden de gordel niet om en vijf chauffeurs waren met hun gsm bezig achter het stuur. Daarnaast stelde de politie nog drie andere overtredingen vast.

Ook foutparkeerders kwamen er in januari niet makkelijk vanaf. De Gentse commissariaten voerden vijftien controles uit op hinderlijk parkeren. 114 chauffeurs kregen een boete omdat ze een verbodsbord negeerden, 63 chauffeurs stonden op trottoirs en 54 wagens stonden langs een gele onderbroken streep.

Nog een opvallend cijfer: Maar liefst 211 fietsers kregen een boete omdat ze een verkeersbord negeerden dat een verboden rijrichting aangeeft.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bekerkoorts

    Beker­koorts

    Trouwe lezers van deze column, ik vrees dat ik jullie deze week enigszins zal teleurstellen. Tegen mijn gewoonte in zal ik het dit keer niet hebben over klagende bewoners en klungelende beleidsvoerders, en mijn ironie en sarcasme blijven netjes weggeborgen tot na 1 mei. Het is niet dat ik me aan het voorbereiden ben om in het rood gehuld in de stoet te gaan lopen, neen, de Bekerkoorts heeft me te pakken. Ze hebben in het stadhuis nochtans hun best gedaan om me van munitie te voorzien met hun Lage Emissie Zone (LEZ). Ik zou het kunnen opnemen voor die 25% van de centrumbewoners die met hun auto hun straat niet meer in of uit zullen mogen. Ik zou me kunnen afvragen of diegenen die de vooropgestelde 345 euro betalen als bij wonder minder vervuilen en ik zou melancholisch kunnen doen over de binnenkort vervlogen tijden waarin koppeltjes op hun trouwdag werden afgezet aan het stadhuis met een oldtimer. Ik zou me kunnen afvragen hoe het met de bussen van De Lijn en al die oude politievoertuigen zit. Ik zou zelfs nog iets verder kunnen gaan en stellen dat we van Groen zoiets konden verwachten maar dat we van onze blauwe burgemeester toch iets anders hadden gehoopt. Ja, een stukje over bedrogen liberale kiezers had dit kunnen worden. Niets daarvan! De komende anderhalve week ben ik enkel geïnteresseerd in de Bekers van België. In het meervoud, jawel, want nu maandag spelen de KAA Gent Ladies de vrouwenfinale tegen hun zwarte beest Standard Luik. Ik zal hen live aanmoedigen in Denderleeuw. Voor een schamele 5 euro in voorverkoop kunt u er ook bij zijn trouwens, er is nog plaats. Op 1 mei ben ik op de Heizel te vinden voor de mannenfinale tegen Malinois. Hoezeer dat bij bekende Gentenaars leeft, zoek ik vanaf dinsdag voor u uit. Na 1 mei hebben we het met ironie en sarcasme over de LEZ, ik beloof het u.
  2. Uitgetest in Gent: de slechtst scorende restaurants op Tripadvisor - Borsalino

    Uitgetest in Gent: de slechtst scorende restau­rants op Tripadvi­sor - Borsalino

    Niemand kan zich verstoppen. Met de opkomst van sites als TripAdvisor, is elk restaurant onderworpen aan de beoordelingen van meedogenloze klanten op het internet. Goed nieuws voor plekjes met topkritieken zoals Roots en Vrijmoed, maar wat met de slechtste leerlingen van de Gentse klas? Zijn de schlemielen van het internet dan zó slecht, of valt het allemaal wel mee? Vandaag: Italiaans restaurant Borsalino, of de plek waar er volgens klanten mieren door het dessert kruipen.