Enkele omstaanders hielden de dronken man in een houdgreep.
Volledig scherm
Enkele omstaanders hielden de dronken man in een houdgreep. © Cedric Matthys

Politie rekent dronken man in die weigert om mondmasker te dragen

In de Hoogpoort in Gent hebben omstaanders een dronken man staande gehouden voor café ‘t Hemelrijck. De man gedroeg zich agressief en weigerde zijn mondmasker te dragen. Twee mannen grepen in. Ze hielden de opstandige man een tijdlang in een houdgreep terwijl anderen de politie belden. 

  1. Daling van aantal besmettingen in Gent op donderdag 1 oktober

    Daling van aantal besmettin­gen in Gent op donderdag 1 oktober

    In Gent zijn er op één dag 8 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 26. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 359 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Gent op 136 te liggen. Omdat Gent meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Stad steunt evenementen in openlucht tot eind volgend jaar, 3 wijkfestivals krijgen dit najaar al kleinschalig alternatief

    Stad steunt evenemen­ten in openlucht tot eind volgend jaar, 3 wijkfesti­vals krijgen dit najaar al kleinscha­lig alterna­tief

    Niks te doen in Gent, dat zijn we beu. Na ‘geen Gentse Feesten’ wil de stad zorgen voor zoveel mogelijk alternatieven in openlucht. Drie wijkfestivals, Buurdruusterrock, Woodrock en Copacobana, krijgen geld van de stad voor een coronaproof alternatief in het najaar, Copacobana is intussen voorbij. Maar ook andere organisatoren kunnen vanaf dit najaar tot eind volgend jaar tot 10.000 euro subsidie krijgen voor het op poten zetten van een openluchtevenement.