De federale politie en de douane in Gent hebben vorige week 500 kilogram cocaïne ontdekt op een boot uit Brazilië in de Gentse haven
Volledig scherm
De federale politie en de douane in Gent hebben vorige week 500 kilogram cocaïne ontdekt op een boot uit Brazilië in de Gentse haven © Geert De Rycke

Politie ontdekt 500 kilogram cocaïne tussen printpapier op Braziliaans schip

GentDe federale politie en de douane in Gent hebben vorige week 500 kilogram cocaïne ontdekt op een boot uit Brazilië in de Gentse haven. De drugs zaten verstopt in containers met printpapier. De straatwaarde bedraagt 25 miljoen euro.

 1. 37 kilogram cocaïne in Gentse haven, 20 kilo goud en 1,7 miljoen euro cash, drugdealers krijgen tot 4 jaar cel: “Deze straffen moeten anderen afschrikken”
  PREMIUM
  Gent

  37 kilogram cocaïne in Gentse haven, 20 kilo goud en 1,7 miljoen euro cash, drugdea­lers krijgen tot 4 jaar cel: “Deze straffen moeten anderen afschrik­ken”

  De spilfiguren van drugshandel met Zuid-Amerika via de Gentse haven kregen maandagochtend celstraffen opgelegd tussen 12 maanden en vier jaar. In de haven onderschepten de politie en de douane Gent afgelopen zomer een drugstransport waarbij 37 kilogram cocaïne verborgen zat in de steenkoollading van een schip. Bij daarop volgende huiszoekingen werd voor meer dan 1,7 miljoen euro aan cash en goud in beslag genomen. “De straffen moeten een duidelijk signaal vormen.”
 2. Hier eet je de beste wafels van Gent: “Veel klanten kwamen hier vroeger met hun grootouders, nu met hun eigen kleinkinderen”
  Gent

  Hier eet je de beste wafels van Gent: “Veel klanten kwamen hier vroeger met hun grootou­ders, nu met hun eigen kleinkinde­ren”

  Als onderdeel van de Week van het Gents deelt een professionele jury elk jaar een ‘Geiwene Foersjet’ uit aan de beste versie van een typisch Gents product. Dit jaar was dat de beste ‘Nerowafel’. Uit de vier inzendingen, werd Hotel de Lourdes in Oostakker verkozen tot de winnaar. Omwille van haar ‘prachtige kleur, fantastische locatie en jarenlange traditie’.