Volledig scherm
Archiefbeeld. Politie Gent. © Wouter Spillebeen

Politie onderschept laagvliegers op paasmaandag, kwart van chauffeurs rijdt te snel

Op de R4 richting Wondelgem en de John F. Kennedylaan richting Gent organiseerde de verkeersdienst van de Gentse politie maandag een controleactie op snelheid. Ongeveer een kwart van de gecontroleerde chauffeurs mag een boete verwachten, vijftien chauffeurs reden minstens 50 kilometer per uur te snel.

De politiediensten stelden zich op paasmaandag van 14 tot 22 uur op met een snelheidscamera en een ploeg om overtreders staande te houden. Op de R4 richting Wondelgem werden 1.530 voertuigen gecontroleerd. 390 van hen reden sneller dan de toegelaten 90 kilometer per uur. Dat is iets meer dan een kwart van de bestuurders. Sommigen van hen maakten het wel erg bont: maar liefst zeven bestuurders van een auto en drie motards reden sneller dan 140 kilometer per uur. De politie betrapte zelfs een bestuurder met een snelheid van 165 kilometer per uur.

Op de John F. Kennedylaan, waar de maximumsnelheid ook 90 kilometer per uur bedraagt, controleerde de politie 615 voertuigen. 136 bestuurders reden te snel en vijf van hen reden sneller dan 140 kilometer per uur. De topsnelheid bedraagt 145 kilometer per uur. Alle snelheidsduivels die meer dan 50 kilometer per uur te snel reden, moesten hun rijbewijs meteen voor vijftien dagen afgeven.

Rijbewijs al ingetrokken

De politie onderwierp bij de controles ook bestuurders aan alcoholtesten. Op elk van de controlepunten blies een bestuurder positief. De bestuurder op de R4 leverde zijn rijbewijs voor zes uur in, maar op de Kennedylaan ging dat niet zo makkelijk. Toen de politie hem aanmaande om zijn rijbewijs af te geven, bleek dat het al ingetrokken was nadat de man zich schuldig had gemaakt aan overdreven snelheid.

“Bovenstaande resultaten tonen aan dat controleacties op snelheid in het verkeer belangrijk zijn én blijven”, besluit de politie. “Ook in de toekomst zal Politie Gent blijven inzetten op deze acties en snelheidsduivels uit het verkeer blijven halen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gestolen bestelwagen van Stijn gevonden: “Hopelijk ligt flesje met as van tweelingbroer er nog in”

    Gestolen bestelwa­gen van Stijn gevonden: “Hopelijk ligt flesje met as van tweeling­broer er nog in”

    De Opel Vivaro van Stijn Detemmerman, die vol zat met heel zijn hebben en houden, is vorige week gestolen in de Snepkaai achter de Blaarmeersen. Omdat zijn moeder dodelijk ziek is, verbleef hij tijdelijk in Gent en had hij al zijn werk- en sportmateriaal in zijn auto gelaten. “Die auto was mijn vrijheid en nu is alles weg. Zelfs een flesje met as van mijn overleden tweelingbroer ben ik kwijt.” Zaterdagmiddag kreeg Stijn het verlossende nieuws dat zijn bestelwagen teruggevonden is.