Volledig scherm
Archiefbeeld. Politie Gent. © Wouter Spillebeen

Politie onderschept laagvliegers op paasmaandag, kwart van chauffeurs rijdt te snel

Op de R4 richting Wondelgem en de John F. Kennedylaan richting Gent organiseerde de verkeersdienst van de Gentse politie maandag een controleactie op snelheid. Ongeveer een kwart van de gecontroleerde chauffeurs mag een boete verwachten, vijftien chauffeurs reden minstens 50 kilometer per uur te snel.

De politiediensten stelden zich op paasmaandag van 14 tot 22 uur op met een snelheidscamera en een ploeg om overtreders staande te houden. Op de R4 richting Wondelgem werden 1.530 voertuigen gecontroleerd. 390 van hen reden sneller dan de toegelaten 90 kilometer per uur. Dat is iets meer dan een kwart van de bestuurders. Sommigen van hen maakten het wel erg bont: maar liefst zeven bestuurders van een auto en drie motards reden sneller dan 140 kilometer per uur. De politie betrapte zelfs een bestuurder met een snelheid van 165 kilometer per uur.

Op de John F. Kennedylaan, waar de maximumsnelheid ook 90 kilometer per uur bedraagt, controleerde de politie 615 voertuigen. 136 bestuurders reden te snel en vijf van hen reden sneller dan 140 kilometer per uur. De topsnelheid bedraagt 145 kilometer per uur. Alle snelheidsduivels die meer dan 50 kilometer per uur te snel reden, moesten hun rijbewijs meteen voor vijftien dagen afgeven.

Rijbewijs al ingetrokken

De politie onderwierp bij de controles ook bestuurders aan alcoholtesten. Op elk van de controlepunten blies een bestuurder positief. De bestuurder op de R4 leverde zijn rijbewijs voor zes uur in, maar op de Kennedylaan ging dat niet zo makkelijk. Toen de politie hem aanmaande om zijn rijbewijs af te geven, bleek dat het al ingetrokken was nadat de man zich schuldig had gemaakt aan overdreven snelheid.

“Bovenstaande resultaten tonen aan dat controleacties op snelheid in het verkeer belangrijk zijn én blijven”, besluit de politie. “Ook in de toekomst zal Politie Gent blijven inzetten op deze acties en snelheidsduivels uit het verkeer blijven halen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vandalen bekladden café waar Van Langenhove en Van Grieken speechten, lijsttrekker herschildert gevel zelf

  Vandalen bekladden café waar Van Langenhove en Van Grieken speechten, lijsttrek­ker herschil­dert gevel zelf

  Het Gents studentencafé De Hoeve, waar deze week Dries Van Langenhove en Tom Van Grieken speechten voor Vlaams Belang, is vrijdagnacht geviseerd door vandalen. Met graffiti werd ‘racisten’ en ‘fascisten’ op de gevel aangebracht, en het slot werd dichtgespoten. “Heel jammer", vindt de uitbater van het café. “Ik wil niet als extreemrechts afgeschilderd worden - ik zou élke partij hier toegelaten hebben.” Intussen lanceerde Van Langenhove een filmpje waarin hij de gevel zelf herschildert.
 2. Na klacht van buurman: ‘happy hour’ bij heropening buitengedeelte zwembad: “Duimen voor permanente oplossing”

  Na klacht van buurman: ‘happy hour’ bij heropening buitenge­deel­te zwembad: “Duimen voor permanente oplossing”

  Op de eerste dag van de heropening zat het buitenzwembad en –terras van de Rozebroeken vandaag al meteen vol. De bezoekers zijn opgetogen dat ze opnieuw terecht kunnen op hun vertrouwde stek. “We blijven openstaan voor een dialoog met de klagende buur, maar we wilden onze klanten niet langer laten wachten”, zegt Philippe De Cock, centrummanager van Lago Gent Rozebroeken.
 1. Toekomst Copacobana-festival op de helling: “Nood aan extra middelen om financiële puzzel rond te krijgen”

  Toekomst Copacobana-festival op de helling: “Nood aan extra middelen om financiële puzzel rond te krijgen”

  Uitgerekend een maand voor de start van de tiende feesteditie dreigt het einde voor het populaire gratis festival Copacobana. In een zoektocht naar broodnodige financiële middelen wilden de organisatoren een extra festivaldag inlassen, maar dat voorstel werd afgeketst door het stadsbestuur mede door de lopende gerechtsprocedure omtrent de buiteninfrastructuur van het Rozebroekenzwembad. “In overleg met de organisatie willen we wel bekijken hoe we de toekomst van het festival veilig kunnen stellen”, zegt schepen van Evenementen Annelies Storms (sp.a).
 2. Brigitta (90) pakt uit met schrijversdebuut: “Mijn boek is een ode aan het leven”

  Brigitta (90) pakt uit met schrijvers­de­buut: “Mijn boek is een ode aan het leven”

  Op je negentigste uitpakken met een schrijversdebuut. Voor de Gentse Brigitta Simoens werd de droom werkelijkheid. Haar autobiografie ‘Eb&Vloed’ leest als een tgv. Op het ritme van haar leven. De moeder van vijf was tijdens haar rijk gevulde leven doktersvrouw, uitbaatster van een succesvol restaurant en zakenvrouw. Ze hielp mee de befaamde discotheek Zillion inrichten en mag singer-songwriter Joost Zweegers een persoonlijke vriend noemen. “Mijn boek is een ode aan het leven.”