Volledig scherm
Politie Gent lanceert holebivriendelijke slogan #Proud to be your friend. © Wannes Nimmegeers

Politie Gent lanceert holebivriendelijke slogan: “#Proud to be your friend”

Gelijktijdig met de eerste Queer Pride in Gent vond in de Kammerstraat zaterdag een familiedag plaats georganiseerd door Casa Rosa en de stad Gent. Opvallende aanwezige was de politie van Gent die met de nieuwe slogan ‘#Proud to be your friend’ haar meldpunt voor slachtoffers voor homo- of transfobie onder de aandacht wil brengen.

“De nieuwe slogan mogen we lenen van onze collega’s uit Nederland en is uiteraard een variant op de bekende boodschap ‘De politie, uw vriend’. Jammer genoeg zijn er nog steeds meer gevallen van homo- of transfobie dan meldingen. Daarom willen we de aanwezigen op de familiedag sensibiliseren en het bestaan van het meldpunt bekender maken”, verduidelijken inspecteurs Davy Van Slycken en Caroline Van Peteghem.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Industrieel gebouw in stationsbuurt wordt wooncomplex

    Industri­eel gebouw in stations­buurt wordt wooncom­plex

    Op de hoek van de Meersstraat en de Raketstraat (tegenover het Sint-Pietersinstituut) krijgt een oud industrieel pand de komende jaren een make-over. Projectontwikkelaars Fenixco en Noan Real Estate zullen er de vroegere fabriek van de firma Metagra verbouwen tot een wooncomplex ‘Ghandon’. Het binnengebied van dat gebouw zal gesloopt worden, maar de beschermde gedeelten, waaronder de gevel ontworpen door de bekende architect André Claessens, blijven zeker overeind.