Volledig scherm
Archiefbeeld. De grootschalige actie liep van 14 uur tot 22 uur in de Gasmeterlaan en de Afrikalaan. © JHM

Politie, belastingdienst en FOD Douane en Accijnzen innen 40.000 euro bij controle

Bij een grootschalige controle op de Gasmeterlaan en de Afrikalaan in Gent hebben de politie, de FOD Douane en Accijnzen en de Vlaamse Belastingdienst maandag grote bedragen geïnd.

De controleactie ging door van 14 uur tot 22 uur en was voornamelijk gericht op de boorddocumenten van de gecontroleerde wagens. In totaal werd er voor ongeveer 40.000 euro aan boetes en achterstallige belastingen geïnd. De Vlaamse Belastingdienst richtte zich vooral op chauffeurs die de verkeersbelasting niet betaald hadden. Chauffeurs moesten in totaal 9.262,74 euro aan achterstallige belastingen en de bijbehorende boetes ophoesten. De belastingdienst nam ook twee wagens in beslag omdat de eigenaars het bedrag niet meteen konden betalen. Samen moeten ze 2.474,33 euro betalen voor ze hun wagens terugkrijgen.

De FOD Douane en Accijnzen controleerde chauffeurs op openstaande boetes die ze moesten betalen na een gerechtelijk vonnis. Ze inden meteen 5.915,79 euro en namen daarnaast vijf wagens in beslag. De eigenaars moeten samen 20.632 euro aan achterstallige boetes betalen. De FOD stelde ook vast dat een chauffeur een mengeling van reguliere diesel en rode diesel in zijn wagen had. Hij kreeg een boete van 500 euro.

De politie stelde daarnaast 54 inbreuken vast, zoals het niet dragen van de gordel, boorddocumenten die niet in orde waren en niet-verzekerde voertuigen. De bestuurders zullen ook boetes moeten betalen. Acht chauffeurs moesten een drugtest afleggen. De helft testte positief en moest het rijbewijs meteen voor 15 dagen inleveren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Superflitspaal Sammeke staat per ongeluk in doodlopende straat

    Superflits­paal Sammeke staat per ongeluk in doodlopen­de straat

    Bizar zicht op de Meulesteedsesteenweg. Daar staat sinds begin deze week de Gentse superflitspaal ‘Sammeke’ opgesteld klaar om hardrijders op de bon te zwieren. Die hardrijders zijn echter ver te zoeken aangezien sinds deze week het kruispunt iets verderop werd opengebroken door een aannemer. De stad vernieuwt er de verkeersremmers. Daarom moet alle verkeer omrijden. De buurtbewoners lachen er zich in elk geval een kriek mee. “Misschien staat hij hier om fietsers te flitsen. Heel erg is er in elk geval niet over nagedacht.” Eén ding staat vast: deze week breekt Sammeke geen records.
  2. Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieuwe school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieu­we school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    De feestelijke opening van de nieuwe school ‘de Muzische leerThuis Melopee’ aan de Oude Dokken in Gent wordt uitgesteld. Door een lek in de douches loopt het water vanop de derde verdieping door heel de nieuwbouw. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Het is voorlopig nog onduidelijk wat er de komende dagen zal gebeuren.”