Volledig scherm
Archiefbeeld. De grootschalige actie liep van 14 uur tot 22 uur in de Gasmeterlaan en de Afrikalaan. © JHM

Politie, belastingdienst en FOD Douane en Accijnzen innen 40.000 euro bij controle

Bij een grootschalige controle op de Gasmeterlaan en de Afrikalaan in Gent hebben de politie, de FOD Douane en Accijnzen en de Vlaamse Belastingdienst maandag grote bedragen geïnd.

De controleactie ging door van 14 uur tot 22 uur en was voornamelijk gericht op de boorddocumenten van de gecontroleerde wagens. In totaal werd er voor ongeveer 40.000 euro aan boetes en achterstallige belastingen geïnd. De Vlaamse Belastingdienst richtte zich vooral op chauffeurs die de verkeersbelasting niet betaald hadden. Chauffeurs moesten in totaal 9.262,74 euro aan achterstallige belastingen en de bijbehorende boetes ophoesten. De belastingdienst nam ook twee wagens in beslag omdat de eigenaars het bedrag niet meteen konden betalen. Samen moeten ze 2.474,33 euro betalen voor ze hun wagens terugkrijgen.

De FOD Douane en Accijnzen controleerde chauffeurs op openstaande boetes die ze moesten betalen na een gerechtelijk vonnis. Ze inden meteen 5.915,79 euro en namen daarnaast vijf wagens in beslag. De eigenaars moeten samen 20.632 euro aan achterstallige boetes betalen. De FOD stelde ook vast dat een chauffeur een mengeling van reguliere diesel en rode diesel in zijn wagen had. Hij kreeg een boete van 500 euro.

De politie stelde daarnaast 54 inbreuken vast, zoals het niet dragen van de gordel, boorddocumenten die niet in orde waren en niet-verzekerde voertuigen. De bestuurders zullen ook boetes moeten betalen. Acht chauffeurs moesten een drugtest afleggen. De helft testte positief en moest het rijbewijs meteen voor 15 dagen inleveren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. KWB Oostakker organiseert garageverkoop

    KWB Oostakker organi­seert garagever­koop

    De KWB van Oostakker organiseert hun tiende garageverkoop. Een soort rommelmarkt waarbij je de kans krijgt om in uw garage of op uw oprit die spullen te verkopen die je niet langer nodig hebt. Dit in het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 juni. Zaterdag gaat het door in de regio van Oostakker Lourdes. Zondag is het de beurt aan Oostakker Centrum. Dit tussen 10 u en 18 uur. De KWB zorgt voor promotiemateriaal, bekendmaking en de planning van het parcours. Daarvoor vragen ze aan de verkopers en kleine bijdrage: 5 euro voor KWB-leden en 10 euro voor niet-leden.
  2. Na 25 jaar wachten is er eindelijk een fietstunnel om de Dampoort te vermijden

    Na 25 jaar wachten is er eindelijk een fietstun­nel om de Dampoort te vermijden

    In de jaren 90 werd er al gepraat over een fietstunnel die het mogelijk maakte om als fietser de Dampoort te bypassen. En vandaag is dat eindelijk werkelijkheid. Via de parking van het shoppingcenter aan de Dendermondsesteenweg kan men tot aan de Kasteellaan rijden en zo de heksenketel van de Dampoort vermijden. “In de toekomst mag het geen 25 jaar meer duren om dergelijke fietsinfrastructuur te realiseren”, zegt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen).