Theo en Marie: 70 jaar gehuwd
Volledig scherm
Theo en Marie: 70 jaar gehuwd © rv

Platinum! Theo en Marie zijn al 70 jaar onafscheidelijk

GENT/WONDELGEM70 jaar samen, dat is niet evident, maar dat het kan bewijzen rasechte Gentenaars Theo en Marie. Zij delen al zeven decennia lief en leed en werden op hun jubileum uitgebreid in de bloemetjes gezet.

 1. Politie gaat slachtoffers van cybercriminaliteit thuis begeleiden om herhaling te voorkomen. “Alles wat te mooi is om waar te zijn, is doorgaans ook niet waar”
  Gent

  Politie gaat slachtof­fers van cybercrimi­na­li­teit thuis begeleiden om herhaling te voorkomen. “Alles wat te mooi is om waar te zijn, is doorgaans ook niet waar”

  Het aantal feiten van ‘cybercriminaliteit’ stijgt, en daar wil de politie iets aan doen. De manieren waarop dieven via sms, mail, facebook en andere kanalen geld afhandig maken, worden steeds inventiever. “We merken dat sommige mensen geen aangifte doen, omdat ze zich schamen, maar dat is nergens voor nodig”, zegt Robby Schillewaert. De politie wil nu mensen thuis preventieve tips geven, zoals al voor inbraken gebeurt.
 2. Populaire boekclub en bekende auteurs bundelen verhalen voor goed doel: “Wereldberoemde schrijfster stuurde enkele dagen voor haar dood nog een verhaal in”

  Populaire boekclub en bekende auteurs bundelen verhalen voor goed doel: “Wereldbe­roem­de schrijf­ster stuurde enkele dagen voor haar dood nog een verhaal in”

  De populaire boekenclub ‘De Boekenjagers’ – met meer dan 73.300 leden heeft op Facebook – heeft een boek uitgegeven. Niet zomaar een boek, maar een boek met bijdragen van enkele leden én bekende auteurs zoals Lize Spit en Toon Tellegen. De wereldberoemde schrijfster Lucinda Riley stuurde zelfs enkele dagen voor haar overlijden nog een bijdrage in.