Volledig scherm
PREMIUM
© Wouter Spillebeen

Plannen voor kruispunt waar Nikita (16) overleed eindelijk klaar: “Haar witte fiets plaatsen we na de werken terug”

GentHet Agentschap Wegen en Verkeer heeft de plannen bekendgemaakt voor de heraanleg van de Antwerpsesteenweg in Oostakker. Meer dan twee jaar geleden overleed Nikita Everaert op het kruispunt met de Orchideestraat. Het 16-jarig meisje reed met de fiets naar school toen ze door een vrachtwagen werd gegrepen. Ontdek hier hoe de weg er binnenkort zal uitzien.

 1. Invulling gevonden voor voormalig asiel in Citadelpark: sociaal-artistiek project van Ensemble
  Gent

  Invulling gevonden voor voormalig asiel in Citadel­park: sociaal-artistiek project van Ensemble

  Het voormalige dierenasiel in het Citadelpark, dat sinds juni 2019 leeg staat, krijgt binnenkort een nieuwe invulling. De op te richten vzw Ensemble mag het gebouw vanaf maart drie jaar lang kosteloos gebruiken. Er komt een gezamenlijk sociaal-artistiek project. De organisatie wil ‘een muzikale verbindingsplek’ creëren en maakt ook ruimte voor initiatieven uit de buurt en de werking van buurtverenigingen. Een definitieve bestemming voor het gebouw is er nog niet.
 2. Gevonden lichaam is dat van Eline Verdonck (32), een graag geziene vrouw in Gent: “Het is ons een raadsel wat daar gebeurd is”
  PREMIUM
  Gent / Poperinge

  Gevonden lichaam is dat van Eline Verdonck (32), een graag geziene vrouw in Gent: “Het is ons een raadsel wat daar gebeurd is”

  Vrolijk in het leven. Heel warm en sociaal. Begaan met klanten. Het zijn maar enkele mooie woorden die Eline Verdonck omschrijven, de vrouw die gisterenmorgen door een postbode levenloos in Gent-centrum werd gevonden. Wat de doodsoorzaak is, is nog niet geweten. Het parket onderzoekt nog de feiten. Maar dat de vrouw van 32 jaar een diepe indruk naliet, is alvast een zekerheid.
 3. Moeder Nikita (16) richt emotionele brief aan doodrijder: “Je liet mijn dochter moederziel alleen liggen en hielp haar niet”
  PREMIUM

  Moeder Nikita (16) richt emotionele brief aan doodrijder: “Je liet mijn dochter moederziel alleen liggen en hielp haar niet”

  In Gent is het proces gestart rond het dodelijk fietsongeval van Nikita Everaert. Het meisje van 16 was op weg naar haar school in Lochristi toen ze in februari 2018 werd aangereden door een vrachtwagen. “Mijn cliënt zal altijd het stigma moeten dragen dat hij een kind heeft doodgereden”, zei de advocaat van de beklaagde. De trucker riskeert een zware straf.
 1. Elke dag een cadeautje van Erika tijdens thuisquarantaine
  Play

  Elke dag een cadeautje van Erika tijdens thuisqua­ran­tai­ne

 2. Wie heeft uil Fibi gezien?
  Play

  Wie heeft uil Fibi gezien?

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement