Wouter Spillebeen
Volledig scherm
PREMIUM
© Wouter Spillebeen

Plannen voor kruispunt waar Nikita (16) overleed eindelijk klaar: “Haar witte fiets plaatsen we na de werken terug”

GentHet Agentschap Wegen en Verkeer heeft de plannen bekendgemaakt voor de heraanleg van de Antwerpsesteenweg in Oostakker. Meer dan twee jaar geleden overleed Nikita Everaert op het kruispunt met de Orchideestraat. Het 16-jarig meisje reed met de fiets naar school toen ze door een vrachtwagen werd gegrepen. Ontdek hier hoe de weg er binnenkort zal uitzien.

0 reacties

 1. Grootste papegaaienkwekerij van het land sluit de deuren: “Aan de vraag ligt het zeker niet: onze vogels zijn nog even populair”
  PREMIUM
  Gent

  Grootste papegaai­enkwe­ke­rij van het land sluit de deuren: “Aan de vraag ligt het zeker niet: onze vogels zijn nog even populair”

  De eerste en grootste professionele papegaaienkwekerij van ons land, gelegen in Drongen, sluit eind dit jaar de deuren. Jan Van Slycke (62) kweekte meer dan veertig jaar lang met hart en ziel vogels, maar nu lonkt dan toch het pensioen. Zeven dagen op zeven met de dieren bezig zijn houdt een mens niet eeuwig vol, en de volgende generatie zoekt liever haar eigen weg. De vraag naar gekweekte papegaaien, tot ver buiten de landgrenzen, zal echter blijven.
 2. Tunesische drugsbende die Brugse Poort maandenlang teisterde voor de rechter: “Alles kocht hij in bulk: Coca-Cola, toiletpapier én cocaïne”
  PREMIUM
  Gent

  Tunesische drugsbende die Brugse Poort maanden­lang teisterde voor de rechter: “Alles kocht hij in bulk: Co­ca-Co­la, toiletpa­pier én cocaïne”

  In de Gentse rechtbank moesten zich maandagochtend maar liefst 19 personen verantwoorden wegens bezit en verkoop van cocaïne. Velen van hen waren het afgelopen jaar werkzaam in de Brugse Poort, met heel wat gewelddadige incidenten tot gevolg. Na veel speurwerk kon (waarschijnlijk een deel van) de bende opgerold worden. Zij riskeren nu celstraffen tot zes jaar.
 3. Moeder Nikita (16) richt emotionele brief aan doodrijder: “Je liet mijn dochter moederziel alleen liggen en hielp haar niet”
  PREMIUM

  Moeder Nikita (16) richt emotionele brief aan doodrijder: “Je liet mijn dochter moederziel alleen liggen en hielp haar niet”

  In Gent is het proces gestart rond het dodelijk fietsongeval van Nikita Everaert. Het meisje van 16 was op weg naar haar school in Lochristi toen ze in februari 2018 werd aangereden door een vrachtwagen. “Mijn cliënt zal altijd het stigma moeten dragen dat hij een kind heeft doodgereden”, zei de advocaat van de beklaagde. De trucker riskeert een zware straf.