Sint-Annakerk Gent
Volledig scherm
Sint-Annakerk Gent © Wannes Nimmegeers

Plannen voor Delhaize in Sint-Annakerk bijna goedgekeurd: parking verdwijnt

GentEen Delhaize in de Sint-Annakerk? De discussie is al in het lang en het breed gevoerd, maar nu komen de veranderingen steeds dichterbij. Deze maand worden in de gemeenteraad alvast de plannen besproken om de parking naast de kerk te verbouwen tot een parkje. 

 1. Gentse brandweer blikt terug op woelige reddingspoging in Pepinster: “In een fractie van een seconde moet je beslissen”
  PREMIUM
  Gent

  Gentse brandweer blikt terug op woelige reddingspo­ging in Pepinster: “In een fractie van een seconde moet je beslissen”

  Voor de Gentse brandweermannen zit de opdracht in Wallonië er bijna op. Na de watersnood voert de zone Centrum er deze week nog puin af, maar de reddingsoperaties zijn stopgezet. Luitenant Chris De Pauw blikt terug op een bewogen periode. Onder meer het verhaal van de gekapseisde reddingsboot is in zijn geheugen gegrift. “De stroming was te hevig”, zegt hij. “Er zat spijtig genoeg niets anders op dan die drie mensen te laten gaan.”
 2. Gentse Flikken in hun vrije tijd vrijwillig naar de vallei die onder water stond: “Een gestrande zeecontainer in iemands tuin, dat schep je niet zomaar weg”
  PREMIUM
  GENT

  Gentse Flikken in hun vrije tijd vrijwillig naar de vallei die onder water stond: “Een gestrande zeecontai­ner in iemands tuin, dat schep je niet zomaar weg”

  Kelders vol slijk, straten vol puin en verscheurde inboedels. De werken in de door watersnood getroffen regio’s zullen nog maanden zoniet jaren aanslepen. Staan alvast in de vuurlinie: de Gentse Flikken. “Elke dag trekt een team vrijwilligers dat vrijaf heeft naar die regio. Sommige dorpen zijn gewoon niet te bereiken.”