Peter en Sandra van bakkerij Ghequiere.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter en Sandra van bakkerij Ghequiere. © Jill Dhondt

Peter sluit bakkerij in Forelstraat om voor zieke bakkersvrouw Sandra te zorgen: “Ik heb hem leren kennen toen ik 15 was en hij 17”

GentNa bijna zestig jaar, sluit bakkerij Ghequiere in de Forelstraat de deuren. Bakker Peter (49) en bakkersvrouw Sandra (47) hebben hun klanten met hart en ziel bijgestaan, maar de ziekte van Sandra begint te zwaar door te wegen. Daarom heeft het koppel besloten om de winkel te sluiten en het rustiger aan te doen.

  1. MIJN STAD. Bayram, de bekendste fruitverkoper van Gent: “In de Dampoortwijk kent iedereen nog iedereen, ik zou nergens anders willen wonen”
    PREMIUM
    Gent

    MIJN STAD. Bayram, de bekendste fruitverko­per van Gent: “In de Dampoort­wijk kent iedereen nog iedereen, ik zou nergens anders willen wonen”

    Ken je Bayram Özdemir (62) niet? Dan ken je ongetwijfeld wel zijn stem, galmend over de Vrijdagmarkt. De Gentenaar verkoopt al fruit sinds zijn 11 jaar en toch doet hij zijn job nog even graag als vijftig jaar geleden. “Buiten de toeristen ken ik bijna iedereen die passeert. Alle mensen die hier wonen.” We vroegen hem naar zijn lievelingsplekken in Gent, zijn mooiste herinnering en zijn favoriete stadsgenoot.