Peter Van Wiele (47) opent Hotel Columbo in de Brugse Poort, een naar eigen zeggen 'absurd bruin café'
Volledig scherm
Peter Van Wiele (47) opent Hotel Columbo in de Brugse Poort, een naar eigen zeggen 'absurd bruin café' © Wannes Nimmegeers

Peter (47) opent na jaren in het onderwijs eindelijk zijn droomcafé 'Hotel Columbo' in de Brugse Poort: "Dansen doen we al 's middags”

GENTDe Amerikaanse detective hangt boven de vrolijk ingekleurde deur: bezoekers van Hotel Columbo, het nieuwe café op het Fonteineplein in de Brugse Poort weten daarmee toch een béétje waar ze aan toe zijn. Kersvers eigenaar Peter Van Wiele (47) opent zaterdag de deuren van de nieuwe bar. Een tour langs de piano, de discobol en de doodskist. “Euh, ja. Gevonden op een tweedehandssite.”

 1. Telefoontje naar HLN spaart Christof (45) 2.300 euro uit: “En dat allemaal voor een simpele laadpaal”
  PREMIUM
  Gent

  Telefoon­tje naar HLN spaart Christof (45) 2.300 euro uit: “En dat allemaal voor een simpele laadpaal”

  Zijn elektrische Mercedes dreigde Gentenaar Christof Meesens (45) zuur op te breken. Voor de aansluiting van zijn laadpaal kreeg hij een offerte van maar liefst 3.400 euro in de bus. Toen ook na een officiële klacht dat torenhoge bedrag niet werd herbekeken, klopte hij met zijn verhaal aan bij Het Laatste Nieuws. Onze journalist belde Fluvius dan zelf maar op, en er kwam al snel een oplossing uit de bus.
 1. 'Superflik' Steven De Smet (64) hangt uniform aan de haak: "Burgemeester De Clercq heeft nu een externe coördinator aangesteld. Wel, daar schaam ik mij om als Gentse flik”
  PREMIUM

  'Su­perflik' Steven De Smet (64) hangt uniform aan de haak: "Burgemees­ter De Clercq heeft nu een externe coördina­tor aangesteld. Wel, daar schaam ik mij om als Gentse flik”

  Hoofdcommissaris van het Gentse politiekorps Steven De Smet (64) gaat op 1 januari met pensioen. Dat is eerder van moeten, want de zestiger zit nog boordevol energie en ideeën over hoe de politie zich kan verbeteren. De bedenker van ‘Flikken’, de oprichter van de fietsbrigade en de opmars van de Gentse Feesten maakten De Smet afgelopen decennia tot ‘superflik’. “Al op mijn eerste dag op de politieschool wist ik dat ik hoofdcommissaris zou worden.”
 2. Geneeskundestudente Marie brengt gezond kookboek uit na eetstoornis: “Constant lopen stressen over eten, dat is ook niet gezond”
  Gent

  Geneeskun­de­stu­den­te Marie brengt gezond kookboek uit na eetstoor­nis: “Constant lopen stressen over eten, dat is ook niet gezond”

  Geneeskundestudent Marie Van de Velde (22) heeft altijd al een passie gehad voor gezonde voeding. Op jonge leeftijd kwam ze echter in de dieetwereld terecht, waardoor ze een eetstoornis ontwikkelde. Ze begon zich in te lezen in de wetenschap achter voeding, en kreeg weer een gezonde relatie met eten. Uit haar zoektocht vloeide ook een eigen kookboek.