Volledig scherm
Paul D'Haene. © RV / Facebook

Paul D’Haene van Het Magazijn en De Schaar overleden

Donderdag is Paul D’Haene overleden. Dat meldt zijn dochter op Facebook. D’Haene was vooral bij oudere Gentenaars bekend. Hij was een icoon in het nachtleven voor de Charlatan en de Vlasmarkt hip werden, en had met De Schaar / Popville een bekende strip- en platenwinkel.

Paul D’Haene had in de jaren 80 en 90 café Het Magazijn in de Penitentenstraat. Dat was in die tijd de place to be, het was wat de Charlatan vandaag is. Bekende groepen, zoals Das Pop, gingen daar optreden in hun beginjaren. Het was de tijd dat de Charlatan ‘op zijn gat’ zat, zoals ze dat in Gent zeggen, de tijd voor Joris en Gerald Claes de zaak overnamen. In 2000 stopte Het Magazijn. De Charlatan was net overgenomen en vulde samen met het intussen ook al verdwenen café Video op de Oude Beestenmakt het gat dat Het Magazijn achterliet.

D’Haene had ook jarenlang De Schaar / Popville in de Serpentstraat, een bekende strip- en platenwinkel en uitgeverij. In 2011 hield D’Haene uitverkoop van zijn strips, en werd zijn pand in 3 verdeeld. In het linkerdeel bleef hij zelf actief met Popville. Hij concentreerde zich dan op vinylplaten. Niet die uit de hitparade, wel de ‘speciallekes’.

Hij zou in november 59 jaar oud worden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. GMF wil herbruikbare bekers op Zesdaagse: “Dit bekertapijt is een gemiste kans”

    GMF wil herbruikba­re bekers op Zesdaagse: “Dit bekerta­pijt is een gemiste kans”

    het Gentse Milieufront (GMF) hield op de slotdag van de Zesdaagse een protestactie voor de deuren van ‘t Kuipke. De actievoerders willen dat de Zesdaagse volgend jaar écht werk maakt van ecologische bekers. “Hoewel de organisator recycleerbare bekers heeft gebruikt, gaan ze zo goed als zeker de verbrandingsoven in”, zegt Pieter Nuytinck van het GMF. “Herbruikbare bekers zijn te gevaarlijk voor onze renners”, zegt de organisator.
  2. Bpostbusje toont een sterk staaltje stapelkunst

    Bpostbusje toont een sterk staaltje stapel­kunst

    Nu de Sint in het land is en de kerstdagen in zicht zijn, hebben de postleveranciers de handen vol om tijdig alle briefjes en pakjes op het juiste adres af te leveren. Deze bestelwagen die vanochtend gespot werd op de R4 in Gent ter hoogte van Lochristi zit alvast aardig volgestouwd. De Zalando- en Bol.com-pakjes liggen kriskras door elkaar. Een sterk staaltje stapelkunst of gewoon in de bestelwagen gegooid? Benieuwd of alle pakjes heelhuids op hun bestemming aankomen.