Mathieu Dierinck van Kūltūr dat in februari opengaat.
Volledig scherm
Mathieu Dierinck van Kūltūr dat in februari opengaat. © Jill Dhondt

Patissier van sterrenchefs zoals Gordon Ramsay opent warme bakkerij in Gent

GentMathieu Dierinck (34) heeft al heel Europa rondgereisd als patissier om uiteindelijk in Gent te landen. De West-Vlaming werkte als chef patissier voor grote namen zoals de Britse chef Gordon Ramsay, de Franse kok Michel Roux en hofleverancier Oberweis in Luxemburg, maar miste een vaste plek. Die vond hij na even zoeken in Gent. Het enige wat hier nog ontbrak, was volgens hem een goede, warme bakker. Daarom start hij in februari met een eigen zaak in hartje Gent.

 1. Nina Vandenbempt, eigenaar van de meest excentrieke auto ooit: “Dit is gewoon de binnenkant van mijn brein”
  PREMIUM
  Gent

  Nina Vanden­bempt, eigenaar van de meest excentrie­ke auto ooit: “Dit is gewoon de binnenkant van mijn brein”

  Ze stond ergens in de file deze zomer en had toevallig wat stiften in de auto liggen. En dus begon ze te tekenen op het dashboard naast haar stuur. Zes maanden later is het interieur van de auto van Nina Vandenbempt (31) een explosie van pluche, glitter en kleur. “Het is mijn eigen magisch, rijdend altaar”, zegt ze. “En het is ook een kunstproject waar ik na corona mee aan de slag ga.”
 2. Debat rond aanwervingsbeleid Stad Gent laait opnieuw op: “Degelijke kennis van het Nederlands is voor ons vanzelfsprekend”
  PREMIUM
  Gent

  Debat rond aanwer­vings­be­leid Stad Gent laait opnieuw op: “Degelijke kennis van het Nederlands is voor ons vanzelf­spre­kend”

  Het politiek debat rond aanwervingen bij Stad Gent suddert ook een maand na datum voort. Nadat er eerder discussie is geweest rond een voorrangsregeling voor personen met een migratieachtergrond, speelt de oppositie nu in op de kennis van het Nederlands. “We moeten de lat toch niet nodeloos hoog leggen?”, vraagt schepen van Werk Bram Van Braeckevelt (Groen) zich af.
 1. LIVE: Inauguratie van Joe Biden en Kamala Harris
  Play

  LIVE: Inaugura­tie van Joe Biden en Kamala Harris

 2. Alle nieuwe maatregelen op een rijtje
  Play

  Alle nieuwe maatrege­len op een rijtje