Volledig scherm
Gent, UZ, UZ Gent, nieuw logo © Wannes Nimmegeers

Patiënt besmet met legionellavirus sterft in Gent

Een patiënt met legionellabesmetting is overleden in het Universitair Ziekenhuis in Gent. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Vandaag raakte al bekend dat er in totaal al 16 patiënten besmet zijn met het virus. Aangezien er vrijdagavond en afgelopen weekend nieuwe patiënten opgedoken zijn, is de kans bestaande dat de bron van besmetting nog niet verdwenen is.

“Zorg en Gezondheid heeft intussen waterstalen laten nemen of onderzocht in de koeltorens van 17 bedrijven in de kanaalzone”, klinkt het bij het agentschap. “Van nog 2 andere bedrijven zijn gegevens over hun installaties opgevraagd. Over de mogelijke bron van de besmettingen is echter nog niets bekend.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Industrieel gebouw in stationsbuurt wordt wooncomplex

    Industri­eel gebouw in stations­buurt wordt wooncom­plex

    Op de hoek van de Meersstraat en de Raketstraat (tegenover het Sint-Pietersinstituut) krijgt een oud industrieel pand de komende jaren een make-over. Projectontwikkelaars Fenixco en Noan Real Estate zullen er de vroegere fabriek van de firma Metagra verbouwen tot een wooncomplex ‘Ghandon’. Het binnengebied van dat gebouw zal gesloopt worden, maar de beschermde gedeelten, waaronder de gevel ontworpen door de bekende architect André Claessens, blijven zeker overeind.