Volledig scherm
De Patersholfeesten worden officieel geopend in het bijzijn van de Belleman © Nimmegeers

Patersholfeesten rustig gestart

De regen had het dit jaar wél begrepen. Op de openingsavond van de Patersholfeesten moet het droog zijn. Maar omdat het de hele dag geregend heeft, kwam de ‘volkstoeloop’ maar traag op gang.

De Patersholfeesten duren nog tot zondagavond, dus wie erbij wil zijn, begint zich beter te haasten. Want de Patersholfeesten zijn de kleine, en dus ook rustige versie van de Gentse Feesten. Geen Vlasmarkt-taferelen dus tot 8 uur ’s morgens, maar ook geen Hollanders. De Patersholfeesten zijn het feest van de Gentenaars. Voor het programma moet je er niet perse naartoe. ‘Grote namen’, daar doen ze niet aan mee. De Skyblasters in het Huis van Alijn op vrijdagavond zijn op dat vlak al een uitschieter. Gezellige sfeermuziek en Gentse artiesten, die zijn er wel. En veel Gentenaars dus. Het zijn de onverwachte ontmoetingen die de Patersholfeesten zo leuk en gezellig maken.

Het volledige programma staat op de website.

Volledig scherm
Patersholfeesten, opening © Nimmegeers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wagen belandt op dak op R4: 1 lichtgewonde

    Wagen belandt op dak op R4: 1 lichtgewon­de

    Op de R4 richting Zelzate is zondagavond rond 19.15 uur ter hoogte van Oostakker een ongeval gebeurd. Een bestuurder verloor de controle over het stuur en belandde tegen de middenberm. Door de klap vloog de wagen op zijn dak. De wagen was klaar voor de schroothoop. Bij het ongeval raakte de bestuurder lichtgewond, hij werd ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Er waren twee rijstroken afgesloten voor het verkeer, rond 20 uur was de rijbaan terug vrij.
  2. Twee nieuwe Gentse vrederechters in ‘De Rechtbank’

    Twee nieuwe Gentse vrederech­ters in ‘De Rechtbank’

    In het komend seizoen van ‘De Rechtbank’ op Vier zullen twee nieuwe Gentse vrederechters gevolgd worden: Dieter Vanoutrive en Koenraad De Greve gaven toestemming om in hun rechtszaal te filmen. Vanoutrive is plaatsvervangend vrederechter en wordt door de programmamaker beschreven als ‘een opvallende verschijning met zijn eeuwig strikje’. “Hij maakt er een erezaak van om zo vaak mogelijk tot een verzoening te komen”, klinkt het.