Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Wannes Nimmegeers

Parkeerdruk in Gent neemt toe: 3.000 parkeerplaatsen geschrapt in drie jaar tijd

GentSinds 2017 verdwenen in Gent maar liefst 3.000 parkeerplaatsen. Telde de stad destijds nog 53.000 plaatsen, dan waren dat er drie jaar later nog 50.000. Een bewuste keuze, aldus bevoegd schepen Filip Watteeuw (Groen).

 1. Vakbonden protesteren aan rechtbank voor start van zaak tegen Delhaize

  Vakbonden proteste­ren aan rechtbank voor start van zaak tegen Delhaize

  Zo’n honderd vakbondsmilitanten hebben vrijdag geprotesteerd tegen acties van Delhaize. Dat deden ze aan de rechtbank in Gent, waar momenteel gepleit wordt in een rechtszaak tegen de supermarktketen. Tijdens een blokkade bij een filiaal in Ledeberg in mei werden verschillende militanten opgepakt en naar het politiekantoor overgebracht. Dat Delhaize deurwaarders inzet om de stakingen in de kiem te smoren, kan volgens de bonden niet.
 2. ASSISEN LIVE. Ex-partners Jurgen D. huiveren als ze terugdenken aan hun relatie: "Ik ben ontsnapt, maar had ook een slachtoffer kunnen zijn”

  ASSISEN LIVE. Ex-part­ners Jurgen D. huiveren als ze terugden­ken aan hun relatie: "Ik ben ontsnapt, maar had ook een slachtof­fer kunnen zijn”

  Op de vijfde dag van het assisenproces tegen Jurgen D. komen er alweer heel wat getuigen aan het woord. Deze keer vooral mensen die dicht bij de beschuldigde staan of stonden. Vooral naar de getuigenissen van enkele ex-vriendinnen en familie van Jurgen D. wordt met grote interesse geluisterd. Een fraai beeld van Jurgen schetsen die vrouwen niet. In een brief vanuit de gevangenis naar een ex-partner schreef hij: “Ik ga mijn appartement proberen te houden. Dat staat toch nog op mijn bvba.”
  Gent