Beeld ter illustratie. Netbeheerder Fluvius schakelde de getroffen straten om en gaat op zoek naar de oorzaak van de panne.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Netbeheerder Fluvius schakelde de getroffen straten om en gaat op zoek naar de oorzaak van de panne. © Mozkito

Panne zet 38 straten zonder elektriciteit

Minstens 1.500 woningen in de buurt van de Blaarmeersen hebben dinsdagavond ruim een uur lang zonder elektriciteit gezeten.

De precieze oorzaak van de grootschalige stroompanne is nog niet duidelijk. Om 20.25 uur deed zich een panne voor op een middenspanningslijn waardoor 17 distributiecabines en 38 straten zonder stroom vielen. Rond 21.35 uur meldde netbeheerder Fluvius dat de stroompanne verholpen was doordat de getroffen straten omgeschakeld werden. Nu wordt nog gezocht naar de oorzaak, waarna de herstellingen uitgevoerd kunnen worden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Meest opvallend in actualiteitsdebat Brugse Poort: de afwezigheid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  Meest opvallend in actuali­teits­de­bat Brugse Poort: de afwezig­heid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  De hele gemeenteraad van maandagavond werd gevuld met het debat over de Brugse Poort, en de aanpak van de problemen daar. Verrassingen waren er daarbij niet, of toch niet inhoudelijk. Wat wél opviel: de ‘strategische’ afwezigheid van toekomstig Groen-schepen Hafsa El-Basioui. Zij liet zich op Facebook al negatief uit over de repressieve maatregelen in de buurt waar ze zelf woont. Die maatregelen zijn ingevoerd door de meerderheid waar ze deel van uitmaakt.
 2. Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeerplaatsen voor sneuvelen
  PREMIUM

  Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeer­plaat­sen voor sneuvelen

  Als de horecazaken weer open mogen, zullen de cafés en restaurants een groter terras mogen uitzetten op plaatsen waar dat mogelijk is. De stad werkt daarvoor aan een terrassenplan. “Maar het moet mogelijk zijn, en er moet een evenwicht zijn tussen horeca en andere spelers”, klinkt het. “Maar we zullen creatief zijn, en als er een parkeerplaats moet sneuvel om een terras uit te breiden, moeten we ook dat durven bekijken.”