De optocht aan het Gravensteen
Volledig scherm
De optocht aan het Gravensteen © VDS

Pandemisten met Hollandse fanfare richting UFO-bezetters. “Met zoveel volk moet dat hier wel lukken”

GentEr zijn in Gent behoorlijk wat protesten aan de gang, en actievoerders vinden elkaar. Zo trokken de ‘pandemisten’ - die al sinds mei het Pand in de Langesteenstraat bezetten - vandaag richting UFO. Dat gebouw wordt bezet ter ondersteuning van de Brusselse hongerstakers. Omstaanders dachten evenwel dat het om een act van de Gentse Feesten ging.

 1. Van een Michaël Borremans tot een onversierde kerstboom en tientallen restaurants: Armste Week in de startblokken voor #eenmiljoenaub
  Gent

  Van een Michaël Borremans tot een onversier­de kerstboom en tientallen restau­rants: Armste Week in de startblok­ken voor #eenmiljoe­naub

  Volgende week is in Gent de Armste Week, een initiatief waarbij geld ingezameld wordt voor Gentse armoede-organisaties. De initiatiefnemers hopen 1 miljoen euro op te halen. Op de steun van de Rode Duivels kunnen ze vooralsnog niet rekenen, dus het zal van de Gentenaars zelf moeten komen. Eten, shoppen, of acties steunen, het kan allemaal.
 2. Opletten! Spekglad op Gentse wegen, massa’s vallende fietsers, 100 meldingen en tiental mensen op spoeddienst UZ Gent: “En toch is er gestrooid”
  Gent

  Opletten! Spekglad op Gentse wegen, massa’s vallende fietsers, 100 meldingen en tiental mensen op spoed­dienst UZ Gent: “En toch is er gestrooid”

  Het is deze ochtend levensgevaarlijk op de Gentse wegen. Het is overal spekglad, na de eerste winterprik. Van overal komen meldingen van gevallen voetgangers en fietsers, op de B401 alleen al gebeurden vijf ongevallen. Het tramverkeer was even verstoord maar verloopt intussen weer normaal. Voor fietsers en voetgangers blijft het opletten. “We zien absoluut de gevolgen van de gladde wegen op onze spoeddienst", klinkt het bij het UZGent.