De optocht aan het Gravensteen
Volledig scherm
De optocht aan het Gravensteen © VDS

Pandemisten met Hollandse fanfare richting UFO-bezetters. “Met zoveel volk moet dat hier wel lukken”

GentEr zijn in Gent behoorlijk wat protesten aan de gang, en actievoerders vinden elkaar. Zo trokken de ‘pandemisten’ - die al sinds mei het Pand in de Langesteenstraat bezetten - vandaag richting UFO. Dat gebouw wordt bezet ter ondersteuning van de Brusselse hongerstakers. Omstaanders dachten evenwel dat het om een act van de Gentse Feesten ging.

  1. Wordt het een gat in de muur of een vlonderpad op het water? Stad bekijkt hoe je binnenkort het Gravensteen binnenkomt: “Maar we maken nog geen beloftes”
    PREMIUM
    Gent

    Wordt het een gat in de muur of een vlonderpad op het water? Stad bekijkt hoe je binnenkort het Graven­steen binnenkomt: “Maar we maken nog geen beloftes”

    Van de voorstellen van burgers die rond het Gravensteen zijn gemaakt, is er één weerhouden door het Agentschap Onroerend Erfgoed. Het voorstel met het vlonderpad heeft een beperkte impact op de erfgoedwaarde, en maakt de burcht effectief toegankelijk. “We willen dit dan ook verder bekijken met onze diensten en toetsen aan de uitgangspunten van de Open Oproep", zegt bevoegd schepen Sami Souguir (Open Vld), evenwel zonder enige garanties te geven.