Bij Paintball Gent is een levensechte tank nagebouwd.
Volledig scherm
Bij Paintball Gent is een levensechte tank nagebouwd. © RV

Paintball Gent bouwt levensechte tank na: “We wisten wat gedaan tijdens de lockdown”

GentBij Paintball Gent staat sinds kort een nagebouwde replica van een tank uit de eerste wereldoorlog. In het decorstuk kropen meer dan 400 werkuren, 3000 klinknagels en tienduizend vijzen.  “Met slechts 6 resterende exemplaren over de hele wereld heeft dit decorstuk zelfs enige historische waarde”, zegt zaakvoerder Pieter Bruyland. 

 1. Huisbaas verantwoordelijk voor dodelijke CO-intoxicatie Kimberly (26): “Haar toekomst zag er net weer rooskleurig uit”
  PREMIUM
  Gent

  Huisbaas verantwoor­de­lijk voor dodelijke CO-intoxica­tie Kimberly (26): “Haar toekomst zag er net weer rooskleu­rig uit”

  De 26-jarige Kimberly Saldiën kwam begin 2019 om het leven na een CO-intoxicatie. Ze woonde in een slecht onderhouden huurhuis in de Tolhuislaan. Na twee jaar oordeelde de rechter dat haar toenmalige huurbaas verantwoordelijk is voor haar dood. Dirk Vos (haar docent) en Els Van Oost (haar collega) stelden zich burgerlijke partij en gaven Kimberly een gezicht. “Men kan geen recht verschaffen aan doden, maar Kimberly was vertegenwoordigd in het proces”, klinkt het bij een emotionele Dirk.
 2. Geen Gentse Feesten? Wel in én buiten de Minardschouwburg
  Gent

  Geen Gentse Feesten? Wel in én buiten de Minard­schouw­burg

  Om het met de woorden van Luk De Bruyker te zeggen: “We gaan ons geen twee jaar laten muilkorven.” En dus stelt de Minard een Gentse Feestenprogramma voor, zélfs al zijn er eigenlijk geen Gentse Feesten. “We hebben ons programma binnen, maar we hebben ook een deeltje buiten, met dank aan het Knaldrangfonds”, zegt theaterdirecteur Nathalie De Neve. “Het buitengedeelte gaat door op de speelplaats van Sint-Barbara.”
 3. Verborgen theaterzaal van Sint-Barbara wordt eindelijk afgewerkt, en volgend jaar opengesteld. “Dit moet een stem geven aan jongeren die daar nood aan hebben”
  Gent

  Verborgen theater­zaal van Sint-Barbara wordt eindelijk afgewerkt, en volgend jaar openge­steld. “Dit moet een stem geven aan jongeren die daar nood aan hebben”

  Het is een goed bewaard geheim. Boven de kleuterschool van Sint-Barbara in de Savaanstraat zit een theaterzaal verborgen, waar een kleine 300 man in kan. 15 jaar geleden al begon het project ‘Maeterlinckzaal’, maar afgewerkt raakte het nooit. “De ruwbouw is af, maar de zaal is nog nooit gebruikt", zegt algemeen directeur Guy Dalcq. “Daar zal volgend jaar verandering in komen.”