Door de overval was de McDonald’s van Wondelgem destijds een tijdlang afgesloten.
Volledig scherm
Door de overval was de McDonald’s van Wondelgem destijds een tijdlang afgesloten. © Jeffrey Dujardin

Overvallers McDonald’s Wondelgem aangehouden

Drie mannen, die op maandag 24 juni 2019 de McDonald’s van Wondelgem overvielen, zijn aangehouden. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. 

 1. Uitbreiding LEZ blijft gemeenteraad beroeren: oppositie met de voeten vooruit, Groen moet dossier helemaal alleen verdedigen

  Uitbrei­ding LEZ blijft gemeente­raad beroeren: oppositie met de voeten vooruit, Groen moet dossier helemaal alleen verdedigen

  Het ging er stevig aan toe op de gemeenteraad maandagavond. Daar stond, nog maar eens, de uitbreiding van de lage-emissiezone op de agenda. De drie oppositiepartijen trokken hard van leer tegen het stadsbestuur. “Jullie willen midden in de coronacrisis de mensen nog meer op kosten jagen?” Op de banken van sp.a, Open Vld en CD&V, allemaal meerderheidspartijen, bleef het vooral opvallend stil. Tine Heyse van Groen moest alleen de meubelen redden.
 2. Supporters dreigen met klacht tegen AA Gent als hun abonnement niet wordt terugbetaald: “Zo ga je niet met je fans om”
  PREMIUM

  Supporters dreigen met klacht tegen AA Gent als hun abonnement niet wordt terugbe­taald: “Zo ga je niet met je fans om”

  Boos, en vooral diep teleurgesteld in hun ploeg. Dat zijn heel wat supporters van KAA Gent, en dan gaat het nog niet eens om het sportieve aspect. Een 30-tal fans uit de hoofdtribune wil de club in gebreke laten stellen, omdat hun abonnement niet wordt terugbetaald. “Dit is het niet naleven van een contract”, zeggen ze. Nog erger vinden ze de manier waarop KAA Gent de supporters behandelt. “Als je jezelf een Europese topclub wil noemen, handel daar dan ook naar.”
 3. Restaurant Commotie geopend aan de Rozebroeken: smaakbommetjes in een groene, minimale setting

  Restaurant Commotie geopend aan de Rozebroe­ken: smaakbomme­tjes in een groene, minimale setting

  ‘Commotie’ klinkt je misschien bekend in de oren. Het was tot voor kort de naam van het knusse pop-up restaurant op de Hubert Frere-Orbanlaan. Een zodanig succes dat sommelier Lara De Vlieger (28) en chef Thomas Gellynck (25) besloten een vaste locatie te zoeken. Zopas hebben ze hun vaste restaurant geopend tegenover de Rozenbroeken. Op je bord vind je smaakbommen, geserveerd in een groene oase.
 1. Mathias De Clercq krijgt op Twitter veeg uit de pan van minister Zuhal Demir: “Stokende haatsmurf die alles op een familiaal schoteltje kreeg”

  Mathias De Clercq krijgt op Twitter veeg uit de pan van minister Zuhal Demir: “Stokende haatsmurf die alles op een familiaal schoteltje kreeg”

  Het gaat er stevig aan toe op Twitter, tussen de N-VA-minister Zuhal Demir en Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld). Aanleiding is een post van De Clercq waarin hij N-VA en Vlaams Belang één pot nat noemt. Op een foto staan twee mannen zij aan zij, de ene met een geel jasje van Vlaams Belang, de andere met een geel jasje van N-VA. “Eindelijk samen, eindelijk verenigd. Eindelijk thuis” schreef De Clercq erbij. Hij maakt er al jaren een sport van om N-VA in extreem rechtse hoek te duwen, ook in Gent.