De overvaller die in juli 2018 juwelier Moens overviel ging vol voor de vrijspraak.
Volledig scherm
PREMIUM
De overvaller die in juli 2018 juwelier Moens overviel ging vol voor de vrijspraak. © BELGAONTHESPOT

Overvaller van juwelier Moens uit Oostakker ook in beroep veroordeeld tot 8 jaar cel: “Hij belde zelf naar de politie met een zogezegd alibi”

OostakkerDe overvaller die in juli 2018 juwelier Moens overviel is ook in beroep veroordeeld tot een celstraf van 8 jaar. Hij ging vol voor de vrijspraak, maar het hof oordeelde dat de man toch schuldig is. De overval staat in Oostakker nog steeds in ieders geheugen gegrift. Toen de overvallers wegvluchtten, liep de juwelier achter hen aan en loste hij een schot. Eén van de overvallers overleed, de andere ontsnapte maar werd later aangehouden.

  1. Compagnie Cecilia klaar voor najaar in theaterhotspot De Expeditie: “Drempel ligt hier letterlijk en figuurlijk laag”

    Compagnie Cecilia klaar voor najaar in theaterhot­s­pot De Expeditie: “Drempel ligt hier letterlijk en figuurlijk laag”

    Met de veelbelovende voorstellingen ‘Geen Kersentuin’, ‘De Gemoederen’ en ‘Een Lola’ is Compagnie Cecilia klaar voor het nieuwe najaar. En dat vanuit hun vaste stek De Expeditie bij DOK Noord waar ze een nieuwe foyer in gebruik nemen. Hun thuisbasis is de laatste jaren zelfs uitgegroeid tot de theaterhotspot van Gent. “Het is een gebouw waar iedereen zich meteen thuis voelt.”