Volledig scherm
PREMIUM
Op deze plaats, amper honderd meter voor haar werkplek, werd Eveline aangevallen. © Wouter Spillebeen

Overvaller deelt trap uit aan jonge vrouw die zich verweert: “We voelen ons niet meer veilig”

De 27-jarige Eveline Eeckhaute is deze morgen het slachtoffer geworden van een poging tot diefstal met geweld in de Morekstraat in Wondelgem. Een jonge man met een kap over zijn hoofd probeerde haar handtas af te nemen en toen ze zich verweerde, gaf hij haar een stamp tegen de ribben. “Ik krijg schrik om mijn kinderen naar school te brengen.”

Eveline Eeckhaute, een moeder van twee, vertrok deze morgen om 6.30 uur te voet naar haar werk in de Lidl in de Morekstraat. Ze wandelde de Molenstraat door en sloeg de Morekstraat in, maar daar merkte ze op dat ze gevolgd werd. “Ter hoogte van de nachtwinkel daar op de hoek en restaurant Poco Loco voelde ik dat iemand achter me liep”, vertelt ze. “Ik keek achter me en dacht nog dat de jongeman achter me ook naar zijn werk ging.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Campagne Gentse fotografe breekt lans voor Vlaamse Gebarentaal: “Leer jeugd gebarentaal aan in onderwijs”

    Campagne Gentse fotografe breekt lans voor Vlaamse Gebaren­taal: “Leer jeugd gebaren­taal aan in onderwijs”

    Leer kinderen in het lager onderwijs niet enkel het alfabet, maar ook de basis van de Vlaamse Gebarentaal. Dat is het uitgangspunt van de campagne ‘De Warmste Taal’ die de Gentse fotografe Jessica Vereecken deze week lanceerde met de steun van ’s lands beste basketbalspeelster Emma Meesseman. De verkoop van truien met een handgebaar uit de Vlaamse Gebarentaal gaat integraal naar vzw Doof/Jong Vlaanderen. “Mijn zoon Cas verloor zijn gehoor zes jaar geleden op een dag tijd.”