De vorig jaar overleden belleman Jean-Pierre Van de Perre.
Volledig scherm
De vorig jaar overleden belleman Jean-Pierre Van de Perre. © JVK

Overleden belleman Jempi krijgt eerbetoon in Gentse Feesten

GentTijdens de Gentse Feesten krijgt de overleden belleman Jean-Pierre Van de Perre een eerbetoon. Jarenlang was hij één van de gezichten van de Feesten, zelfs toen hij al lang ziek was. In mei 2021 overleed ‘Jempi’.

 1. Oudste padelclub van het land viert feest: “Op 10 jaar tijd hebben we nog nooit problemen gehad met de buren”
  PREMIUM
  Gent

  Oudste padelclub van het land viert feest: “Op 10 jaar tijd hebben we nog nooit problemen gehad met de buren”

  Feest in Gent dit weekend want Padelclub 4U2 – de oudste padelclub van het land – bestaat 10 jaar. Toen ze van start gingen, had nog quasi niemand van padel gehoord. Toch was de club een instant succes, en vandaag is de sport niet meer weg te denken. “We waren geschrokken van de uitspraak in Brugge, wij hebben nog nooit problemen gehad met de buren”, klinkt het.
 2. Is het de schuld van woonzorgcentrum Domino dat Anna Berteyn werd neergestoken door medebewoner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”
  PREMIUM
  Gent

  Is het de schuld van woonzorg­cen­trum Domino dat Anna Berteyn werd neergesto­ken door medebewo­ner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”

  In de correctionele rechtbank moest het Gentse woonzorgcentrum Domino zich vandaag verantwoorden voor de onopzettelijke doodslag van Anna Berteyn (99) op 12 juli 2020. De bejaarde vrouw werd ‘s morgens dodelijk gewond in haar bed aangetroffen. Ze had meerdere steekwonden in het aangezicht en een verbrijzelde schedel. De dader bleek een medebewoner te zijn die lijdt aan het korsakovsyndroom. Volgens het Openbaar Ministerie en de nabestaanden van Anna heeft het woonzorgcentrum echter enkel cruciale fouten gemaakt om dit te voorkomen. “Moeten dergelijke psychiatrische patiënten in een rusthuis verblijven?”